Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Grundejerforening er vild med vilje: Flere vilde blomster og insekter er på vej til Daugård

Pernille Kjærskov Bennetsen har fået Grundejerforeningen Nordby Fælled i Daugård med på et biodiversitets-projekt, der skal sikre mere vild natur i området til glæde for insekter og vilde blomster med mere. Foto: Morten Pape
Pernille Kjærskov Bennetsen er primus motor på et biodiversitets-projekt i Daugård, der er ensbetydende med, at to græsarealer i Grundejerforeningen Nordby Fælled er blevet gravet ud og sået til med blomsterfrø.

Daugård: DR-programserien "Giv os naturen tilbage", hvor "bonderøven" Frank Erichsen samarbejdede med Hjørring Kommune om at skabe noget mere vild natur, bliver ved med at skabe ringe i vandet. Ikke mindst i Hedensted Kommune, hvor der hele tiden popper nye projekter op, samtidig med at kommunen er i fuld gang med at få lavet en egentlig biodiversitetsplan.

Seneste skud på stammen er et projekt i Grundejerforeningen Nordby Fælled i Daugård. Primus motor på projektet er den 38-årige Pernille Kjærskov Bennetsen, der bor på Tranevej sammen med mand og to børn. Til daglig er hun speditør i DSV Road i Horsens.

Flere inspirationskilder

- Inspirationen til vores pilotprojekt her i Daugård kommer helt klart fra "Giv os naturen tilbage", men også lokalt her i kommunen, idet flere firmaer og borgergrupper jo allerede har været i gang. Dem har vi sparret med, ligesom vi har søgt råd og vejledning hos kommunen og Danmarks Naturfredningsforening, siger Pernille Kjærskov Bennetsen.

Det har resulteret i, at der nu er gravet ud til to bede á 100 kvadratmeter. Græstørv er med andre ord blevet fjernet, og ny næringsfattig jord og sand er blevet fyldt på. Dermed kan blandt andet mælkebøtter ikke trives i jorden.

Herefter er de to bede blevet sået til med blomsterfrø fra Danmarks Naturfredningsforening og Land & Fritid. Blomsterne fra frøblandingerne bliver i sommermånederne til et slaraffenland for sommerfugle, bier og andre insekter.

Annonce

En rigere natur

- Jo flere blomster, des flere insekter og des bedre bestøvning af flora og fauna. Resultatet er en rigere natur til glæde for os alle sammen, siger Pernille Kjærskov Bennetsen, der har allieret sig med to andre lokale folk i projektet, nemlig Claus Andreas Groth og Poul-Erik Jakobsen.

- Det kunne være spændende om dette pilotprojekt bliver starten på flere biodiverstitets-projekter til gavn for naturen og os her i Daugård og omegn. Projekter hvor hele lokalområdet bliver involveret. Fra den enkelte haveejer til samarbejde på tværs med Daugård Lokalråd, kommunen, virksomheder og skolen med flere, siger Pernille Kjærskov Bennetsen, der fik godkendt pilotprojektet på den seneste generalforsamling i grundejerforeningen.

Annonce

Der fulgte penge med

Der fulgte også penge med, idet der blev hevet 35.000 kroner op af foreningens fælleskasse til indkøb af frøblandinger foruden dækning af udgifter til gravearbejde og bortskaffelse af jord.

Der er også blevet lavet en brochure, der fortæller om projektet, ligesom man kan blive klogere på det på Daugård Lokalråds Facebook-side og hjemmeside.


Alene her i grundejerforeningen er der 6.500 kvadratmeter græsareal, så potentialet er jo stort bare her hos os på Nordby Fælled.

Pernille Kjærskov Bennetsen, primus motor på biodiversitets-projekt i Daugård


- Vi er selvfølgelig mega-spændte på folks reaktioner, når det hele står i fuldt flor her til sommer. Vores strategi er at informere så bredt som muligt, så dem, der eventuelt bliver sure over det måske lidt uvante syn, i det mindste er det på et oplyst grundlag, siger Pernille Kjærskov Bennetsen, der glæder sig som et lille barn til at vild med vilje-bedene blomstrer med vilde blomster som kællingetand, almindelig røllike og honningurt til gavn og glæde for diverse insekter.

Pernille Kjærskov Bennetsen ses her i færd med at sprede frøblandinger ud på et af de to opgravede græsarealer, som til sommer kommer til at blive vild med vilje-bede i Grundejerforeningens Nordby Fælled i Daugård. Foto: Morten Pape


Folkene bag biodiversitets-projektet i Daugård har fået lavet en brochure, der informerer om pilotprojektet. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Vivi vil åbne ubemandet døgnshop: Jeg vil gerne støtte op om sammenholdet i byen og tiltrække nye tilflyttere

Annonce