Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Grusgraven er fremtidens guld

Vi kan igen se lidt fremad. Og se lidt på, hvordan vi skal indrette os efter denne frygtelige forår og sommer. Måske skal vi også til at indrette vores byer lidt anderledes. Skabe lidt større afstand. Finde plads til at vi kan udfolde os og skabe et nyt enestående naturområde her midt i Hedensted Kommune med masser af fantastiske fritidsmuligheder for børn, unge og ældre.

Endnu graves der grus i Remmerslund Grusgrav. Men lige så mange lastbiler der forlader området med stabilgrus, lige så mange returnerer med jord til genopfyldning af det efterhånden 26 hektar store hul i jorden ude ved Remmerslundvej. Og en gang i løbet af de næste otte til ti år er det så slut med at udvinde ressourcerne, der var resultatet af den sidste istid.

Det kan virke som om det er uendeligt langt ude i fremtiden. Men skal vi være i god tid, så vi kan planlægge og udvikle vores bysamfund omkring dette område, som rummer nye fantastiske muligheder. I takt med at området reetableres skal adgangsforhold og nye anvendelsesmuligheder planlægges.

Annonce

I København og Aarhus er havnebassiner blevet en kæmpesucces. Vandet er rent. Der er gode faciliteter, cafeer og muligheder for et farverigt liv gennem hele sommerperioden. Og såmænd også for de få modige, der tør kaste sig ud i vinterbadning.

Det kunne også blive en fremtid her i Løsning. Jeg kunne sagtens forestille mig, at grusgravens sø blev til et slaraffenland. Jeg kender ikke de eksakte mål, men måske der endda kunne blive plads til en strand, rosport, sportsdykkere, udspring, vandski og surfere. Med mulighed for omklædning, en kop kaffe og en sandwich kunne det blive til et unikt fritidstilbud, der nok skulle tiltrække besøgende fra Horsens, Vejle og Fredericia.

I en tid hvor vi også diskuterer hele Hedensted Kommunes fremtidige udvikling, vil et nyt aktivitetsområde i grusgraven med smuk og unik natur også være det element, der kan tiltrække nye unge familier til byen.

Men det er nu, vi skal til at komme i gang med planlægningen. For ellers ender vi bare med en halvfærdig løsning, der ikke spiller sammen med den øvrige byudvikling. Det er nu, vi skal i gang. Det er nu foreninger og byens ildsjæle skal på banen, så vi er klar, den dag den sidste spadefuld grus er gravet op. Og det er nu, byrådet skal sikre sig området og sætte gang i en dialog med ejerne af de berørte matrikler, der for alvor kan sætte området på landkortet.


Det er nu, vi skal til at komme i gang med planlægningen. For ellers ender vi bare med en halvfærdig løsning.

Lars Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce