Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Gry fik en ide og gik i gang: Bringer morgenmad ud til sejlere

Gry Duve er 48 år og arbejder til hverdag som kok. MorgenGry-Juelsminde bliver en fritidsforretning for hende. Da hun bor i Juelsminde tæt på havnen, er det nemt for hende at bringe morgenmad ud til sejlere. Foto Michael Svenningsen
Juelsmindes første morgenmadsudbringer har set dagens lys. Firmaet hedder MorgenGry-Juelsminde, og kokken Gry Duve står bag det.
Annonce

Juelsminde: Sejlere i Juelsminde Havn og Marina har fået et nyt weekendtilbud.

I stedet for at skulle på land efter morgenbrød kan de blive i pyjamassen og få en papirspose med brød og tilbehør bragt ud på båden af firmaet MorgenGry-Juelsminde.

- Man kan nøjes med at stikke hånden op fra lugen og tage posen med morgenmad med ned i båden, siger stifteren af MorgenGry-Juelsminde, Gry Duve, der vil drive firmaet som en sidegesjæft.

Jeg tager det en weekend ad gangen. Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå. Jeg følger sejlernes sæson, sætter det i bero hen over vinteren og kan så forhåbentlig starte op igen næste sommer.

Gry Duve, MorgenGry-Juelsminde

Annonce

Manglede selv muligheden

Hun er uddannet kok og sørger til hverdag for mad til medarbejderne i et investeringsfirma i Horsens.

Hun fik ideen til MorgenGry-Juelsminde i juni, da hun og ægtefællen var gæstesejlere i Middelfart og dagen efter Rock Under Broen tænkte, at det kunne være dejligt at få morgenmaden bragt ud.

- Der er en luksus i at være på ferie og få friskt brød leveret. Jeg tænkte, at det måtte være en mangelvare, og at det kunne være et dejligt tilbud at give sejlere i Juelsminde. Man kan gå i brugsen, Rema eller til bageren. Det her kunne være en fjerde mulighed, og den skulle folk have, siger Gry Duve, der bor i Juelsminde med mand og fire teenagebørn.

Annonce

Rykkede på ideen

Gry Duve er ikke typen, der lader det blive ved tanken.

Hun har på kort tid og med hjælp fra kyndige familiemedlemmer udviklet et forretningskoncept, designet logo, trykt reklamer, indgået aftale med leverandører og stiftet sit eget enkeltmandsfirma.

Morgenmadsposerne indeholder boller såvel som smør, ost, syltetøj, en croissant eller andet sødt, juice og kopper med instant kaffe, the, rørsukker og mælk.

Kopperne er komposterbare og uden plasticlåg, og fødevarerne er økologiske.

- Økologi og bæredygtighed er vigtigt for mig, så det er en selvfølgelighed i MorgenGry, siger Gry Duve.

Sådan gør man

  • Morgenmad fra MorgenGry-Juelsminde tilbydes på lørdage og søndage via mobilepay.
  • Det skal ske senest kl. 20 dagen inden ønsket levering.
  • Man overfører beløbet for morgenmaden og angiver i kommentarfeltet bådplads, bådnavn og ønsket leveringsdato.
Annonce

Sjovt at skabe noget

Hun er A-menneske og får brug for sin oplagthed om morgenen. I weekenderne skal hun op og lune boller, så hun mellem klokken seks og otte kan liste rundt til bådene med morgenmadsposerne.

Hun har overskuddet og gejsten til det.

- Jeg slapper af ved at gøre ting, jeg godt kan lide, og jeg synes, det er sjovt at være med til at skabe noget, siger Gry Duve.

Havnebestyrelsen i Juelsminde har budt MorgenGry-Juelsminde velkommen, så der er kommet reklamer op på havnen, og de første morgenmadsposer blev bragt ud i weekenden i uge 29.

- Da vi var rundt med flyers om fredagen, var der mange, der sagde: ”Kan vi ikke bare bestille med det samme”, siger Gry Duve, der glæder sig over positive tilbagemeldinger.

Hun er kun lige begyndt, vil gerne henvende sig til campister og andre turister også, og hun forventer, at der vil ske forskellige justeringer hen over sommeren.

- Jeg tager det en weekend ad gangen. Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå. Jeg følger sejlernes sæson, sætter det i bero hen over vinteren og kan så forhåbentlig starte op igen næste sommer, siger Gry Duve.

Gry Duve er spændt på at se, om der er interesse for at få morgenbrød bragt ud i lystbådehavnen i Juelsminde, hvor der i disse dage er fyldt med liv og gæstesejlere. Foto Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce