Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Gymnastik-leder: Restriktioner var tæt på at tage pippet fra os

Corona-tiden har været en stor udfordring for de lokale idrætsforeninger, hvilket Jeanette Zinck (t.v.), der er formand for Rask Mølles IF's gymnastikafdeling, kun kan bekræfte. Foto: Henrik Dolmer
Corona-tiden har været hård ved idrætsforeningerne i Hedensted Kommune. Mange frivillige ledere føler sig pressede i en tid med evigt skiftende vilkår for at dyrke og formidle den idræt, som de brænder for.

Daugård/Rask Mølle: Hvordan navigerer man som frivillig leder i en idrætsforening i en corona-tid med en evigt skiftende sværm af restriktioner, nedlukninger og lempelser, der hele tiden ændrer vilkårene for, hvor man må træne, hvor mange man må træne sammen, flytning af redskaber ind og ud af hallen og afspritning af redskaber med videre? Det har ikke været helt nemt lyder det fra to lokale idrætsledere i Hedensted Kommune, om end de begge to stadig holder foreningsfanen højt.

Avisen har talt om emnet med formanden for Daugård Idræts gymnastikafdeling, Arne Kyster, og formanden for Rask Mølle og Omegns IF's gymnastikudvalg, Jeanette Zinck.

Nedlukning en lettelse

- Jeg vil sige så meget, at det var en lettelse, at vi skulle lukke helt ned sidst i december. Alle de skiftende regler og restriktioner og meget omfattende corona-rengøring med videre var ved at tage pippet fra os til sidst, så jeg må sige, at jeg drog et lettelsens suk, da vi blev lukket ned, siger Arne Kyster.

Formanden for Daugård Idræts gymnastikafdeling hedder Arne Kyster. Han indrømmer blankt, at de mange og hele tiden skiftende corona-restriktioner har været en stor mundfuld. Arkivfoto: Henrik Dolmer

- Vi stod jo typisk en torsdag-fredag med nye regler og restriktioner, som skulle implementeres hen over weekenden, så vi kunne være klar til mandag med en ny plan for rengøring, udluftning, afspritning og holdopdeling med videre. Det var virkelig en stressende periode, siger Arne Kyster, der dog kan glæde sig over, at det ikke har fået afdelingens frivillige til at løbe skrigene væk.

- Hele den gamle garde stiller op til sæsonstarten i september, og det frafald, vi kan registrere, er helt naturligt i forhold til, at nogle af vores unge instruktører får arbejde, skal på efterskole eller ind til militæret eksempelvis. En enkelt frivillig har dog bedt om et sabbatår, og det må nok til dels tilskrives, at det har været en hård omgang med de her mange corona-restriktioner, siger Arne Kyster, der ikke har oplevet forældre-kritik i forhold til afdelingens håndtering af corona-reglerne.

Annonce

Opbakning til strategi

- Vi åbnede for udendørs træning, da vi kunne det, og for indendørs træning, da vi kunne det, og har så ellers overholdt alle myndighedskrav, og det er mit klare indtryk, at der i forældregruppen har været stor opbakning til den måde, som vi har håndteret det hele på, siger Arne Kyster.

På medlemssiden har han ikke oplevet et nævneværdigt frafald.

- Da vi startede i september sidste år var det med et stabilt medlemstal, og lige nu kører vi jo på vågeblus med kun nogle få hold her udenfor sæsonen. Hen over sommeren kommer vi til at køre et sommer-springhold, crossfitness og måske også et sommer-yogahold, men det bliver først ved sæsonstarten til september, at vi finder ud af, om corona-perioden har kostet os på medlemssiden.

- Jeg er ikke så bekymret for børnene, men kunne godt frygte for de voksne, som måske har fået andre interesser, mens vi har været lukket helt ned, siger Arne Kyster, der i øvrigt i december sidste år blev kåret som Årets Idrætsleder i Hedensted Kommune for sin mangeårige indsats for gymnastikken i Daugård Idræt.


Jeg vil sige så meget, at det var en lettelse, at vi skulle lukke helt ned sidst i december. Alle de skiftende regler og restriktioner og meget omfattende corona-rengøring med videre var ved at tage pippet fra os til sidst.

Arne Kyster, formand for Daugård Idræts gymnastikafdeling


Da det for nylig blev muligt at træne indendørs i Rask Mølle Hallerne var man egentlig klar til det i ROI's gymnastikafdeling. Endelig var det slut med at træne udenfor i al slags vejr. Men så steg smittetrykket pludselig i Rask Mølle, og så var man sådan set lige vidt.

Annonce

Håber på opstart nu

- Det siger sig selv, at vi i den situation ikke lige havde lyst til at blande op til seks årgange i hallen, siger Jeanette Zinck.

Siden er smittetrykket i Rask Mølle dalet igen, og det har åbnet op for muligheden for indendørs træning.

Jeanette Zinck (t.h.) er formand for Rask Mølle og Omegns Idrætsforenings gymnastikafdeling. På billedet ses også en anden af afdelingens frivillige ledere, Pia Dam. Foto: Henrik Dolmer

- Hvis alt går vel, så regner vi med at starte med indendørs træning her i uge 19, siger Jeanette Zinck, der også synes de mange skiftende corona-regler har været svære at navigere i.

- Det værste har nok været at gå og vente på retningslinjerne. Hvornår kommer de lige, og kan vi nå at implementere dem, inden holdene møder op til træning. Det er selvfølgelig lidt stressende, ligesom vi også tit bliver bombarderet med spørgsmål fra forældre, som vi dårligt kan svare på, fordi vi selv går og venter på svar fra DGI eksempelvis, siger Jeanette Zinck.

Annonce

Støtte fra hovedformand

Hun synes dog, at man i foreningen har været gode til at være klare i mælet med det, man selv kunne gøre noget ved.

- Det har for os i gymnastikafdelingen handlet om at få børnene tilbage, så snart det var muligt. Herunder det at blive enige om et koncept, som vi alle tror på og kan stå på mål for. Og så har det også været supervigtigt med en hovedformand, der altid er klar til at yde støtte og sparring, siger Jeanette Zinck med henvisning til ROI-formanden Anja Andersen.

Hun har ikke et konkret tal på medlemsfrafaldet i afdelingen, men det er hendes klare fornemmelse, at man ville have haft en del flere medlemmer, hvis ikke der var noget, der hed corona.

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: DF har ikke forstået den dybere tankegang bag forslaget om en borgerrådgiver

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Det skal have en økonomisk konsekvens for kommuner, hvis de ikke behandler sager korrekt

Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Tidligere 'Masterchef' mestrer mexicansk mad fra forsamlingshusets køkken

Hedensted/Juelsminde Avis

Ugens Politirapport uge 24

Hedensted/Juelsminde Avis

Visitation til hospice: Fagpersonale skal blive bedre til at tage den svære samtale, før det er for sent

Hedensted/Juelsminde Avis

Million-renovering af svømmehal udskydes: Ingen håndværkere har tid

Hedensted/Juelsminde Avis

Stafet for Livet rykkede ud i haver og ind i bussen

Hedensted/Juelsminde Avis

Bygger kælkebakke midt i juni: Legepark klar med to nye forlystelser sidst i juni

Hedensted/Juelsminde Avis

Landmand og byrådsmedlem i replik: Jeg tror ikke, der er nogen i dette land, der ikke ønsker at passe på vort grundvand

Hedensted/Juelsminde Avis

Brændeovne og pejse: Vi skal fremme filterløsninger som en løsning for at nedbringe partikelforureningen

Hedensted/Juelsminde Avis

Vestjysk Bank lukker i Hedensted: Det er vanskeligt at drive en filial med så få medarbejdere

Hedensted/Juelsminde Avis

Discgolfere har slået sig ned ved Hedensted-søerne: Nu mangler bare vedligehold af banen

Hedensted/Juelsminde Avis

Spidskandidat for Nye Borgerlige i replik: Kom nu tilbage i blå lejr, DF, og stop slingrekursen på midten

Hedensted/Juelsminde Avis

På trods af gråvejr indviede badeglade børn den nye badebro i Juelsminde: Det er godt, at man selv kan vælge dybden

Hedensted/Juelsminde Avis

Håndslag om nyt samarbejde: Proteinfabrik skal levere varme til lokale hjem

Hedensted/Juelsminde Avis

Formiddagslur i solen: Sælunger på land tiltrak opmærksomhed

Hedensted/Juelsminde Avis

Åbner sommerbiks med lopper i Bjerre

Hedensted/Juelsminde Avis

Skattejagt, fodboldfester og frivillige turistguider skal hjælpe lokale butikker på fode igen

Hedensted/Juelsminde Avis

2020 var øernes år: M/F Hjarnø sejlede med flere end nogensinde før

Hedensted/Juelsminde Avis

Skadelige biller invaderer huse i hobetal: Skadedyrsbekæmper har aldrig set noget lignende

Hedensted/Juelsminde Avis

Jubilæum for Visens Skib

Hedensted/Juelsminde Avis

Døren er åben ind til galleriet i svinget: Birthe giver Hjarnøs gæster noget at kigge på

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Tak for Juelsminde

Annonce