Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Har solgt biler i 40 år: - Adrenalinen er stadig den samme

- Når der ikke er mere plads, så er der bare ikke mere plads. Til den tid må vi finde på en løsning, men det bliver ikke at flytte noget herfra, siger Allan Hansen, der kan fejre 40 års jubilæum som bilforhandler i Daugård. Foto: Mette Mørk
Allan Hansen solgte sin første bil, kort efter kørekortet kom i hus. I dag kan den 62-årige brugtvognsforhandler fra Daugård se tilbage på en branche, hvor konkurrencen er skærpet, bilerne er vokset - og gejsten over et salg ikke har ændret sig en tøddel.

Daugård: For de fleste vil der formentlig kunne mærkes en form for metaltræthed, hvis man har beskæftiget sig med det samme i 40 år.

Men det er ikke tilfældet for brugtvognsforhandler Allan Hansen, som i sit firma Allan Hansen Automobiler i mere end en menneskealder har solgt titusindvis af slagsen.

Trods den imponerende volumen har glæden og gejsten i forbindelse med en handel langt fra fortaget sig.

Annonce

- Der er stadig den samme adrenalin i kroppen, uanset om det er en lille VW Up eller en stor Mercedes. Om det nu lykkes. Det fascinerer mig, og det, tror jeg aldrig, ændrer sig, siger Allan Hansen, som endnu ikke føler sig pensionsmoden.

Sidste år blev der solgt godt 1400 biler fra domicilet på Gl. Vejlevej i Daugård.

Blev tvunget til flytning

At handelsrejsen har centreret sig om brugte biler er på mange måder et tilfælde. Lige så vel kunne fokus have ligget på ejendomme, hårde hvidevarer eller noget helt tredje.

Men da Allan Hansen som 18-årig fik kørekort og straks efter erhvervede sig sin første bil, opdagede han pludseligt, hvordan han havde flair for at sælge den videre til en højere pris.


Når vi stadig er i så høje omdrejninger efter 40 år, skyldes det noget så simpelt som godt købmandskab og ordentlig behandling af kunderne.

Allan Hansen, Allan Hansen Automobiler


Kunststykket gentog han adskillige gange, frem til han som 22-årig blev beordret af Hedensted Kommune til at flytte sin forretning til et mere passende område end forældrenes gårdsplads ved Daugård Strand.

- De mente ikke, det var stedet at drive bilforretning, så de gav mig et år til at flytte. Det var det helt rigtige skub, for det betød, at jeg købte grunden, hvor vi stadig ligger i dag med meget bedre plads, synlighed og mulighed for at udvide yderligere, siger Allan Hansen.

Og det er muligheder, der i den grad er taget i brug. I dag breder brugtvognsforhandleren sig over ca. 5500 kvm, der foruden plads til ca. 220 biler også tæller eget værksted, ligesom et tilknyttet leasingselskab for nuværende har ca. 500 biler ude på vejene.

Annonce

Mere konkurrence - mindre jantelov

Med så mange år på bagen har Allan Hansen været med i flere op- og nedgange, end han efterhånden kan tælle.

Særligt to aspekter har dog haft en markant indflydelse på hverdagen i Daugård. Fra populært sagt at sparke dæk på mulige emner bliver bilerne nu stort set udelukkende købt ind via online auktioner i konkurrence med landets øvrige brugtvognsforhandlere.

Autoforhandleren ejes i dag 50 pct. af Allan Hansen, mens sønnen Martin Hansen (t.v.) og kompagnonen Kenneth Hansen - som trods navnesammenfaldet ikke er del af familien - hver ejer 25 pct. Foto: Mette Mørk

Allan Hansen Automobiler

Så oprindeligt dagens lys, da Allan Hansen som 18-årig købte og solgte sin første bil.

Fik cvr-nummer 1. februar 1981.

Flyttede i 1985 ud i nybyggede lokaler på Gl. Vejlevej i Daugård, da Hedensted Kommune ikke længere fandt det ideelt at lade ham sælge et stigende antal biler fra forældrenes gårdsplads ved Daugård Strand.

Solgte sidste år godt 1400 brugte biler, mens der også i et tilknyttet leasingselskab er yderligere ca. 500 biler på landevejene.

Domicilet strækker sig over ca. 5500 kvm, som også siden 2018 har indeholdt eget værksted.

Beskæftiger omkring 30 personer.

Ejes i dag 50 pct. af Allan Hansen, mens sønnen Martin Hansen og kompagnonen Kenneth Hansen - som trods navnesammenfaldet ikke er del af familien - hver ejer 25 pct.

Og i takt med at leasing har gjort det muligt at opgradere familiens køretøj, er danskernes foretrukne bil i dag som udgangspunkt større end tidligere.

- Folk kan få mere bil for færre penge, når man ikke skal lægge en million kr. Samtidig er janteloven heller ikke så slem længere, så hvor vi tidligere nærmest kun solgte de store biler til direktører eller taxachauffører, er det i dag også ganske almindeligt at se unge mennesker i dem, siger Allan Hansen.

Annonce

Bliver på matriklen

Inden for en overskuelig fremtid er den garvede brugtvognsforhandler ikke i tvivl om, at det er el- og hybridbiler, der kommer til at vinde frem. Først senere i den overgang - når netop de biler er modne til brugtmarkedet - vil de i stigende grad blive at finde i på Gl. Vejlevej.

Med endnu større sikkerhed er der garanti for, at Allan Hansen Automobiler ikke kommer til at rykke til andre rammer eller etablere sig med afdelinger på eksempelvis Sjælland.

End ikke til trods for, at der efter de mange års udvidelser på matriklen nu kun er ganske få tilstødende kvadratmeter at bygge videre på.

- Når der ikke er mere plads, så er der bare ikke mere plads. Til den tid må vi finde på en løsning, men det bliver ikke at flytte noget herfra, siger Allan Hansen.

Selskabet beskæftiger i dag ca. 30 mand og ejes foruden Allan Hansen delvist af sønnen Martin Hansen samt kompagnonen Kenneth Hansen - som trods navnesammenfaldet ikke har en familiær tilknytning.

Jubilæet bliver markeret på et endnu uvist tidspunkt, når coronaen tillader det.

Allan Hansen begyndte at sælge biler som 18-årig fra sine forældres gårdsplads. siden er virksomheden vokset og vokset. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce