Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted-borgere skal drømme med på fremtidsvisioner for bymidten

Skal Hedensted have et kulturhus ved Haralds Plads? Det er en af de ideer, der nu bliver lagt ud til borgerne. Illustration: Arkitema-COWI.
De næste fire uger kan borgerne i Hedensted komme med input til, hvordan midtbyen skal se ud i fremtiden.

Hedensted: Fra fredag 11. december og fire uger frem kan borgerne i Hedensted på plancher placeret fire steder i byen deltage i udvikling af bymidten i Hedensted.

I et halvt år har en styregruppe bestående af medlemmer fra udviklingsrådet i Hedensted, byrådsmedlemmer og en repræsentant fra kommuneledelsen med rådgivning fra Arkitema-COWI arbejdet med visionerne for Hedensted midtby. Det er mundet ud i en række værdier, som nu skal omsættes till konkrete projekter, og det er her borgerne skal på banen.

- Vi håber, der kommer en mere fed midtby, end der nogensinde har været, så folk søger midtbyen mere. Der må gerne komme forslag til noget, der gør Hedensted mere kendt, siger Mik Vilbrad, der er en del af udviklingsrådet.

Annonce

Fire fremtidsfortællinger

Helt konkret har styregruppen lavet fire fremtidsfortællinger, en for unge, en for børnefamilier og to for voksne, som bliver stillet op på plancher fire steder i byen ved p-pladsen ved Haralds Plads, ved tunnelen under jernbanen over for Sydbank, på Bytorvet og mellem stationen og Trykkeriparken.

På plancherne kan man se visualiseringen af, hvordan man kan bygge en skaterpark ved togstationen, et kulturhus ved Haralds Plads og grønne opholdsarealer på Vesterbrogade.

Måske kan man anlægge en skaterbane ved siden af stationen? Illustration: Arkitema-Cowi

Om det er præcis de tiltag, der skal arbejdes videre med, er endnu ikke besluttet.

- Det er meningen, at byens skal drømme med på det, som styregruppen er nået frem til, forklarer Anne-Mette Agermark, der er udviklingskonsulent i Hedensted Kommune.

Bymidten i Hedensted

I mange år har der været en ønske om at udvikle bymidten i Hedensted.

I 2016 afsatte byrådet 77 millioner kroner til udvikling af Hedensted, Tørring og Juelsminde.

På det tidspunkt lå der også en plan for udviklingen af Hedensted, blandt andet med forslag om at udvide tunnelen under banen og bygge et kulturhus, der hvor Hedensted Sognegård ligger.

Planerne blev skrinlagt i 2017 efter det viste sig, at sognegården ikke ville flytte, og at det ville blive meget omkostningstungt at udvide tunnelen under banen.

Et planlagt projekt med lejligheder, butikker og en ny sognegård, der hvor Trykkeriparken ligger, blev også skrinlagt, fordi det lå for tæt på banen. Trykkeriparken blev anlagt i 2018.

I 2019 blev Horsensvej renoveret, og Hedensted Kommune satte en proces for igen at få gang i udviklingen af byen.

Medarbejdere fra Hedensted Kommune og deltagere fra styregruppen vil desuden på udvalgte dage i december uddele postkort med fremtidsfortællingerne til forbipasserende, der her kan høre nærmere om arbejdet med midtbyplanen og stille eventuelle spørgsmål.


Der må gerne komme forslag til noget, der gør Hedensted mere kendt.

Mik Vilbrad


Samtidigt med plancherne vil kommunen afprøve forskellige tiltag som for eksempel beplantning eller byrumsmøbler. Afprøvningerne skal evalueres, og resultaterne bruges som input til udvikling af midtbyplanen, som forventes færdig i sommeren 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce