Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted Centret vil bygge foreningsliv om populær padelsport

Der er i forvejen 200 padelbaner i Danmark. Arkivfoto: Søren Dippel
Efter et lidt ekstra coronatilløb gør Hedensted Centret nu klar til at bygge to padelbaner i byen - og der er formentlig blot tale om begyndelsen.
Annonce

Hedensted: Der er langt fra blot tale om en flygtig dille, når sporten padeltennis - bedre kendt under betegnelsen padel - for tiden vinder indpas over det meste af landet.

Sådan lyder i hvert fald den helt klare vurdering fra centerchef Peter Nielsen fra Hedensted Centret, som i slutningen af januar åbner to baner til den fremadstormende sport på Mosetoften i samarbejde med Dansk Firmaidræt.

Siden han først stiftede bekendtskab med sporten på Club la Santa for et par år siden, har han været bidt, hvorfor han også i dag er i gang med en træneruddannelse.

I modsætning til flere andre steder, hvor man i høj grad blot booker sig ind på en tid sammen med ledige kammerater, er målet for Hedensted Centret at få bygget et klub- og foreningsliv op omkring banerne.

- Det bliver en del af pakken, for det sjove i foreningslivet er jo netop, at det ikke nødvendigvis er kampen, der er det vigtigste. Selvom man aldrig kommer på landsholdet, vil man gerne træne sin baghånd eller en stopbold, så man får succesoplevelsen i at blive dygtigere, siger Peter Nielsen.

Annonce

Fra 10 år til 10 minutter

Netop succesoplevelser er en af nøgleingredienserne i, at Hedensted Centret er sprunget med på trenden.

Selv for folk uden boldøje eller en imponerende koordination er det nemlig relativt let at nå et niveau, hvor man kan få noget ud af kampene.

- De vil efter 10 minutter kunne spille med. Skulle de spille almindelig tennis, ville de måske skulle bruge 10 år på at få styr på serven, siger Peter Nielsen.

Centret har endnu ikke lagt sig fast på prisen for at spille.

Annonce

Vil supplere med udendørsbaner

Egentlig burde muligheden være kommet for mange måneder siden. Fredagen inden, corona for alvor lukkede landet i marts, gjorde han sig nemlig klar til at skrive under på en aftale om de pågældende bygninger på Mosetoften.


Padel har samme wow-faktor, da som alle kvinder pludselig skulle gå til zumba. Omvendt er der ikke tale om en dille.

Peter Nielsen, centerchef, Hedensted Centret


Af gode grunde endte beslutningen med at blive udskudt. Men når først de to baner om få måneder åbner, er det alligevel med ambitionen om på sigt at udvide med udendørsbaner også.

Endda til trods for, at der stort set samtidig åbner seks baner nær motorvejsafkørslen.

- Særligt når der lige nu ikke er baner i Vejle eller Horsens er det alt for lidt i vores område. Fra begyndelsen forventer vi at være fuldt booket i weekenderne, og det er egentlig mest af alt tiden på en masse andre projekter, der begrænser os lige nu, siger Peter Nielsen.

Ifølge Dansk Padel Forbund findes der 200 baner i Danmark. Det forventes, at tallet fordobles i løbet af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce