Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted har fået nye møbler til den udendørs dagligstue

Frem til november kan man slå sig ned på et af de midlertidige byrumsmøbler, der forleden blev stillet op i Hedensted. Foto: Elisabet D. Hyttel
Kasser til at sidde på er nu sat op rundt om i Hedensted. Formålet er at teste, om byen skal have mere permanente byrumsmøbler, som skal invitere til ophold.

Hedensted: Midtbyen i Hedensted har længe været et ømt punkt for borgerne og kommunen. Men fredag fik bytorvet og andre steder nyt inventar, der skal teste, om midtbyen permanent skal have en slags udendørs dagligstue for indbyggerne.

Sidste år indsamlede Hedensted Avis en række ideer fra læserne til forskønnelse af bymidten, og blandt dem var en forskønnelse af Brdr. Michaelsens Torv med grønt og udemøbler.

Og samme idé dukkede op, da det såkaldte BID-samarbejde for nogle måneder siden kom i gang.

Hedensted Kommune har bevilliget en sum penge til mindre projekter, og derfor har BID-samarbejdet nu lejet en række byrumsmøbler af den lokale virksomhed Træls.

Annonce

Planter i senere

Møblerne består af en række kasser af palletræ med indbyggede rum, som der skal planter i. Det arbejde varetages af Karina Kaas fra Kaas Outdoor Living, som netop arbejder med planter og indretning.

- Det afhænger at vejret, hvornår vi kan plante i kasserne, så det bliver tidligst om 14 dage. Planterne bliver nogle, der stort set kan klare sig selv, forklarer Karina Kaas, der vil finde lokale virksomheder at samarbejde med omkring planterne.

Byrumsmøblerne har indbyggede kasser, som i løbet af den kommende måned skal plantes til. Foto: Elisabet D. Hyttel

De nye møbler er blevet sat op mange forskellige steder i byen, blandt andet ved Brdr. Michaelsens Torv, på Østerbrogade og Vesterbrogade samt ved Lidl og Bredgade. Møblerne er lejet frem til november.

- Vi vil gerne teste, hvad der sker, når vi sætter møblerne op. Hvordan kommer folk til at bruge dem? Hvor skal de stå? Er det noget, der skal være permanent, fortæller Heidi Baltzer Schmidt erhvervskonsulent fra Hedensted Kommune.

- Måske kommer vi til at se på vores by med helt nye øjne, når vi får mulighed for at sætte os andre steder, end vil plejer, uddyber Karina Kaas.

Annonce

Fremgang i plakatsalg

Der er også flere initiativer i byen på vej. I øjeblikket arbejder BID-gruppen på at få asfalteret et stykke af Trykkeriparken, som skal bruges til skatere og basket. Pengene kommer til dels fra et salg af plakater, som blev sat i gang efter forskønnelsen af tunnelen under jernbanen.

- Vi har allerede solgt de første 100 og er gået i gang med de næste 100. Men asfalt er dyrt, så vi håber på, at vi kan finde nogle erhvervsdrivende, der kunne have lyst til at bakke op, siger Mette Bendesgaard, der har frisør Bendesgaard og også er med i BID-gruppen.

Bymidten i Hedensted

I mange år har der været en ønske om at udvikle bymidten i Hedensted.

I 2016 afsatte byrådet 77 millioner kroner til udvikling af Hedensted, Tørring og Juelsminde.

På det tidspunkt lå der også en plan for udviklingen af Hedensted, blandt andet med forslag om at udvide tunnelen under banen og bygge et kulturhus, der hvor Hedensted Sognegård ligger.

Planerne blev skrinlagt i 2017 efter det viste sig, at sognegården ikke ville flytte, og at det ville blive meget omkostningstungt at udvide tunnelen under banen.

Et planlagt projekt med lejligheder, butikker og en ny sognegård, der hvor Trykkeriparken ligger, blev også skrinlagt, fordi det lå for tæt på banen. Trykkeriparken blev anlagt i 2018.

I 2019 blev Horsensvej renoveret, og Hedensted Kommune satte en proces for igen at få gang i udviklingen af byen.

I 2020 blev der nedsat en udviklingsgruppe, der skulle hjælpe kommunen med en ny midtbyplan. Den nye plan skal være klar til sommeren 2021.

I 2020 blev der oprettet en såkaldt BID-gruppe, der består af foreninger, forretninger, borgere og andre aktører, der samarbejder om konkrete tiltag. Indtil videre er tunnelen under jernbanen blevet forskønnet, der er lavet en skattejagt og en plakat.

Kasserne er lavet af palletræ og er lejet for en periode. Formålet er at teste, om Hedensted fremover skal have mere permanente byrumsmøbler. Foto: Elisabet D. Hyttel


Vi vil gerne teste, hvad der sker, når vi sætter møblerne op.

Heidi Baltzer Schmidt


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Petanqueklub frustreret efter gentagne tilfælde af hærværk: Det er os selv, der skal bruge flere tusinde kroner

Annonce