Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Der er pres på daginstitutionerne i Hedensted, og med et regulært babyboom i år forventes det at blive endnu større de kommende år. Kommunen må derfor tænke i nye løsninger for at få plads til alle. Foto: Mads Dalegaard
Der er gang i fødslerne i Hedensted i år, og det lægger et stort pres på de i forvejen fyldte daginstitutioner. To specialdesignede busser med køkken, garderobe og mulighed for middagslur bliver sat ind i forsøget på at få plads til alle.

Hedensted: Fødselstallet i Hedensted og Stjernevejens skoledistrikter har i mindst syv år ligget stabilt lige omkring 90. Kurven tager dog et ordentligt knæk opad i år, hvor der allerede nu er født flere end 100 babyer, og hvor antallet med udgangen af året forventes at være oppe over 130.

Det skaber helt naturligt en akut udfordring i forhold til at finde pasningspladser til alle de små, for de lokale daginstitutioner er i forvejen presset.

Hedensted Kommune har derfor dels sat jagten ind på nye dagplejere, dels investeret i to specialdesignede busser, der skal tage børnehavebørnene med på daglige ture - og dermed skabe plads til flere vuggestuebørn på stuerne.

Annonce

- Vi har hørt om gode erfaringer fra andre kommuner med sådanne børnebusser, så det vil vi også give et forsøg. Vi har indkøbt en bus til henholdsvis Stjerneskuddet og Børnehuset Lille Dalby, og det er planen, at nogle af de større børn skal ud på oplevelser, så der er plads til flere vuggestuebørn i de to institutioner, siger formand for læringsudvalget Ole Vind (V).

Ud på oplevelser

På længere sigt er det besluttet at bygge en helt ny børnehave i Hedensted med plads til 140 børn, nærmere bestemt på Årupvej, men den forventes ikke at kunne stå klar før efteråret 2023.

Vi har i et stykke tid kunnet se, at børnetallet ville gå opad i Hedensted by, måske på grund af et lille corona-babyboom, men især på grund af nye, store udstykninger, som tiltrækker de unge familier.

Ole Vind (V)

Pasningsudfordringerne bliver dog allerede aktuelle i foråret 2022, og her er den midlertidige løsning altså to børnebusser, som indeholder blandt andet garderobe, køkken, toilet samt borde og stole med forskellige indstillingsmuligheder, så der både kan spilles spil og tages middagslure.

Børnehuset Lille Dalby er en særdeles populær daginstitution, som også bliver valgt af familier inde fra Hedensted by. Foto: Mads Dalegaard

Det er dog ikke planen, at børnene skal tilbringe mange timer i bussen, fortæller Niels Nielsen, leder i Børnehuset Lille Dalby.

- Bussen giver os muligheden for at komme rundt og få en masse oplevelser, vi ellers ikke ville få. Vi har ikke lavet detaljerede planer endnu, men jeg forestiller mig, at vi, når det er dårligt vejr, kan tage hen til steder, hvor der er mulighed for at komme indenfor. Vi kan besøge andre institutioner, museer eller fx spejderhytter, siger Niels Nielsen og tilføjer:

- Men busserne er også så godt indrettet, at der er mulighed for, at børnene, evt. i mindre grupper, kan sidde indenfor og spille spil eller spise madpakker.

Annonce

Andre kan låne bussen

I Børnehuset Lille Dalby kender de i forvejen til børnebusserne fra den anden side af hegnet - forstået på den måde, at de af og til har besøg af børnebusser fra Vejle.

- Det er altid hyggeligt, for så ser børnene nogle andre børn end dem, de er vant til, siger Niels Nielsen.

I dag må Børnehuset Store Dalby sætte søskendebørn på venteliste, fordi der er fyldt op. Det håber institutionsleder Niels Nielsen at kunne undgå, når en ny børnebus fra næste år giver plads til flere vuggestuebørn . Foto: Mads Dalegaard

Han forestiller sig også, at andre institutioner i kommunen kan gøre brug af den bus, som Lille Dalby får.

- Det kan fx være, vi en dag tager ud og besøger børnehaven i Rårup - og mens vi er der, kan de jo bruge bussen til at tage på udflugt i, foreslår Niels Nielsen.

Børnehuset Lille Dalby har i dag 80 børnehavebørn og 38 vuggestuebørn. En ny børnebus skaber fra 1. marts plads til yderligere 12 vuggestuebørn. Foto: Mads Dalegaard

De to busser har hver især plads til mellem 20 og 24 børn, og de bliver taget i brug i foråret.

Børnehuset Lille Dalby har i dag 80 børnehavebørn og 38 vuggestuebørn, men det er planen, at der fra marts skal være plads til 50 vuggestuebørn.


Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Seniorrådet i Hedensted Kommune: Analyse af friplejehjem er for snæver

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Grundlovsmøde på Rohden Gods

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

15-årig knallertkører kom alvorligt til skade ved uheld

Hedensted/Juelsminde Avis

Det er dejligt endelig at se, at nogle medlemmer af regionsrådet faktisk er lydhøre for problematikken omkring responstider

Hedensted/Juelsminde Avis

13-årig cyklist i uheld med 15-årig på knallert

Hedensted/Juelsminde Avis

Ny købmand står klar til at overtage Spar i Hornsyld: - Jeg har længe ønsket mig at komme tilbage til købmands-rødderne

Hedensted/Juelsminde Avis

Sækkepibe og trommespil i Bjerre

Hedensted/Juelsminde Avis

Regionsrådsmedlemmer reagerer på kritik af responstider: Der skal være kvalitet og tryghed i ambulancedriften i hele regionen

Hedensted/Juelsminde Avis

Danmark skal være et land, der melder sig ind - og ikke ud - når der er brug for at tage ansvar i den verden, vi er en del af

Hedensted/Juelsminde Avis

Indled sommeren med rock på Snaptun Havn

Hedensted/Juelsminde Avis

Erfaren pølsemutter har åbnet ny vogn: - Vi er blevet væltet fuldstændig over ende

Hedensted/Juelsminde Avis

Rustik Butik ville søge varemærkebeskyttelse af nye krus, men der skulle en hjælpende hånd til

Hedensted/Juelsminde Avis

Borgere blev lovet cykelsti efter vejkollaps, men travlhed i vejafdelingen forsinker projektet

Annonce