Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted: Tegner og forfatter tegnede og fortalte

Også i Hornsyld var der fyldt op på tilhørerpladserne. PR Foto
Annonce

Hedensted: I uge 47 - onsdag, torsdag og fredag - turnerede forfatter og tegner, Jan Kjær, rundt i Hedensted Kommune og holdt syv foredrag for kommunens 4., 5. og 6. klasser og deres lærere.

I alt var der over 1700 deltagere.

Jan Kjær står bag 55 bogudgivelser, blandt andre serierne om "Nomerne" og "Taynikma", der har mange læsere både i Danmark og udlandet.

Bøgerne er kendetegnet ved at indeholde spændende historier med interessante helte og skurke og med fængende illustrationer.

Jan Kjær hader at tegne heste, men det ser da ud til at gå meget godt. PR Foto
Annonce

Tegnede og fortalte

I foredragene gav Jan Kjær et detaljeret indblik i sin karriere, hvor han allerede som 11-årig lavede sin første tegneserie.

Som 18-årig tegnede han forsiden til spisekortet i den gamle bys restaurant "Prins Ferdinand", og så var vejen banet for en professionel karriere som forfatter og tegner.

Jan tog til USA og uddannede sig til tegner for den nette pris af 250.000 kroner og lærte samtidig, hvordan en god historie bygges op og ledsages af gode tegninger.

Efter endt uddannelse fik han job på Paramount Pictures i Hollywood, hvor han lavede storyboards, altså tegninger, der illustrerer det skrevne i en historie, og her blev Jan også reklametegner i "The Roswell Show".

Under foredraget blev eleverne undervist i, hvordan man tegner, blandt andet fra hjælpelinjer, der gør, at to forskellige tegnere kan lave den samme tegning.

Her var der mange elever, der ønskede at tegne sammen med Jan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce