Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted Valgmenighed får ny præst

Hans Jørgen Hansen bliver fra 1. oktober ny præst i Hedensted Valgmenighed. Privatfoto
Annonce

Jobskifte: Præsten for Hedensted Valgmenighed gennem de seneste otte år, Roar Steffensen, er stoppet med udgangen af september for at rejse til Peru som bibelskolelærer og præst. Som ny præst har menigheden valgt Hans Jørgen Hansen, der gennem de sidste halvandet år har været frivillig, ulønnet hjælpepræst i menigheden.

Det betyder, at Hans Jørgen Hansen stopper som sekretariatsleder for Foreningen af Kristne Friskoler efter næsten 12 år. Foreningen, der organiserer 34 friskoler over hele landet har sit landskontor på Bytorvet i Hedensted.

Annonce

Kendt fra området - og byrådet

Hans Jørgen Hansen begyndte som sekretariatsleder i FKF 1. december 2008. Inden da havde han været pædagogisk konsulent i Vejle Kommune og før det skoleinspektør på Øster Snede Skole i knap ni år. Derudover var han fra 2005 og frem til 2017 en af Venstres repræsentanter i Hedensted byråd.

Hans Jørgen Hansen er oprindeligt uddannet lærer og har siden både taget en diplomuddannelse i ledelse, en kandidat i informationsarkitektur og senest en to-årig efteruddannelse i kirke og teologi ved Menighedsfakultetet i Århus.

Annonce

Har efteruddannet sig til præst

Det er sidstnævnte uddannelse på masterniveau, som har banet vejen for, at han i januar 2019 blev ordineret og kunne tiltræde en stilling som ulønnet hjælpepræst ved Hedensted Valgmenighed. Men fra 1. oktober tager han et skridt frem og bliver valgmenighedens primære præst.

Normalt vil det kræve en fuld teologisk uddannelse at blive præst i folkekirken eller i en valgmenighed, men en efteruddannelse, som den Hans Jørgen Hansen har taget ved Menighedsfakultetet, kan bane vejen for en præstestilling i valgmenigheder.

Hans Jørgen Hansen er 61 år og gift med Anna-Marie og har tre voksne sønner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Politirapporten

Annonce