Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Her er der travlt: Krise sender lokale erhvervsdrivende på overarbejde

Hos Revisionsfirmaet Rathmann & Mortensen er der nok at lave i disse dage. Mange virksomheder er i tvivl om, hvad regeringens hjælpepakker kan betyde for dem, og revisorerne gør deres bedste for at holde alle kunder orienteret om både igangsatte og eventuelt kommende initiativer. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Nogle brancher er tvunget til at lukke helt ned under coronakrisen, men andre har fået ekstra meget at lave. Det gælder blandt andet it-folk, revisorer, slagtere og sælgere i gør-det-selv-branchen.
Annonce

Hedensted: Mens frisører, tandlæger og restauratører må lukke helt eller delvist ned for forretningen under coronakrisen, er der andre brancher, der har nok at se til.

Det gælder for eksempel revisionsfirmaer, der skal hjælpe kunderne med at forstå, hvad regeringens hjælpepakker får af betydning for dem, it-eksperter, der skal sætte hjemmearbejdspladser op, og gør-det-selv-branchen, der sælger muld og maling til de folk, der har fået ekstra tid til at gå i haven eller til at kaste sig over projekter i huset.

Avisen har snakket med nogle af de lokale virksomheder og iværksættere, der holder hjulene i gang.

De almindelige opgaver med regnskaber og selvangivelser er ikke forsvundet fra Revisionsfirmaet Rathmann & Mortensen under krisen. Tværtimod er der kommet flere opgaver til. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce

1. Revisionsfirma er brandslukkere

Et af de steder, hvor der stadig er masser at lave, er hos revisionsfirmaet Rathmann & Mortensen i Hedensted.

- Mange af vores kunder er bekymrede og i tvivl om, hvordan de skal tackle det her. Nogle ringer og spørger, om de nu skal lukke forretningen helt, og så er det vores opgave at stille alternativer op - at være en slags brandslukkere, siger Tommy Rathmann.

Det almindelige arbejde med regnskaber, selvangivelser og fakturaer skal stadig laves, men coronakrisen har tilført en del ekstra, akutte problemstillinger,

- Vi har sendt en skrivelse ud til alle vores kunder om, hvad regeringens hjælpepakker går ud på, og hvad der er i sigte, men mange har selvfølgelig brug for at vide, hvad det helt konkret betyder for deres virksomhed. Hvordan påvirker det den enkelte, at momsen bliver udskudt? Skal man sende folk hjem? Hvad får man i kompensation? Sådan lyder nogle af spørgsmålene, og vi arbejder på højtryk med at komme med gode, brugbare svar til hver enkelt, siger Tommy Rathmann.

Annonce

2. Når nettet i stuen strejker

Hos BJ Computer i Hedensted er der også travlt. To af de syv medarbejdere sendt hjem med mistanke om coronavirus, men de resterende har nok at se til, fortæller direktør Brian Johansen.

- Vi har solgt de første 20 hjemmearbejdspladser, siden krisen brød ud, og de nye vilkår skaber et stort behov for support. Mange virksomheder er gearet til, at nogle af medarbejderne arbejder hjemmefra i perioder, men ikke til, at alle gør det på en gang, siger Brian Johansen.

Der er ikke nogen, der investerer i nyt lige nu, men mange har brug for opgraderinger.

- Flere steder har vi været ude at skifte til noget udstyr, der bedre kan håndtere tingene. Et par gange har vi også hjulpet, når internettet er gået ned. Der er vi en slags stødpude mellem kunden og net-leverandøren, siger Brian Johansen.

Selvom der er travlt i biksen lige nu, er han i tvivl om, hvorvidt det fortsætter.

- Meget handler jo om, at det skal op at køre derhjemme, og så kan det godt være, der kommer en stille periode, siger Brian Johansen.

Mange har brug for ekstra IT-hjælp under krisen, og Brian Johansen har blandt andet solgt mindst 20 hjemmearbejdspladser de seneste uger. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce

3. Gør-det-selv-projekter i huset

Selvom mange har taget arbejdet med sig hjem, er der også nogle, der har fået bedre tid til andre projekter. Det mærker man blandt andet hos Minet Farve og Gulvcenter i Hedensted.

- Vi har ikke fået mindre travlt under coronakrisen. Vores primære kunder er private gør-det-selv-folk, og der kommer mange herind for at købe maling eller andet, når de nu "alligevel går hjemme", som de siger, fortæller Jette Sørensen.

Butikken sælger også en hel del sprit og glycerin, som kan bruges til hjemmelavet håndsprit,

- Det er der stadig mange, der kommer ind for at købe. Vi har fundet en enkel opskrift på nettet, som folk kan bruge, siger Jette Sørensen.

Minet Farve og Gulvcenter har også nok at se til i disse dage, hvor mange, som går hjemme, har fået øje på nogle udskudte gør-det-selv projekter i huset. Arkivfoto
Annonce

4. Nu er der tid til haven

Haven er også et af de steder, hvor karantæneramte hjemsendte kan opholde sig, og Sandmanden i Daugård har lige for tiden stor efterspørgsel på mange af sine produkter.

Virksomheden sælger blandt andet granitskærver, muld, strandsand og krukker, og selvom foråret kun lige er begyndt at titte frem, så er mange gået i haven.

- Vi har nok at lave, og vi er glade for at kunne levere til de folk, der har fået tid til at gå i haven, siger indehaver Flemming Bille Petersen.

Kunderne er for langt den største dels vedkomende private, og Flemming Bille Petersen fortæller, at blandt andet drivhuse og bede er i høj kurs lige nu.

Slagterparret Linda og Lars Kjerkegaard sælger især mange 14-dages-pakker til kunderne. Arkivfoto: Morten Marboe
Annonce

5. Der bliver hygget mere om maden

Også i de små køkkener er der tilsyneladende travlt. Det erfarer man i hvert fald hos Bjerre Kød, hvor der på trods af restaurantlukninger og konfirmations-udsættelser er masser at se til.

- Vi har fået en del afbestillinger, men så er der blevet ekstra meget at lave på andre områder. I sidste uge rygtedes det, at man ikke kunne få hakket oksekød i supermarkederne, så det fik vi pludselig en masse bestillinger på. Derudover har vi solgt rigtig mange af vores 14-dages-pakker, siger indehaver Linda Kjerkegaard.

Hun kan godt mærke, at flere er hjemme og skal handle ind til frokost i hjemmet - som måske ellers bliver bestilt i en kantine - og at der er blevet bedre tid til madlavningen om aftenen.

- Det er min fornemmelse, at der nogle steder bliver prioriteret at lave frikadeller sammen med børnene - som der måske ikke lige er tid til i hverdagen. Der er også mulighed for at stille en steg i ovnen, fordi man alligevel er derhjemme. Der bliver nok hygget mere om maden, siger Linda Kjerkegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce