Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hesteterapitilbud: Miljøpris er kæmpe anerkendelse

Gitte og Jan Nordahl (i midten) modtog årets miljøpris af beskæftigelsesminster Troels Lund Poulsen (V). Både ansatte og beboere var taget med til havemødet og prisoverrækkelsen. Foto: Elisabet D. Hyttel
For 32. gang uddelte Venstre i Hedensted Kommune mandag aften den årlige miljøpris. Modtageren er Team Nordahl fra Aale, der tilbyder hesteassisteret terapi til mennesker med psykiske problemer.
Annonce

Urlev: At miljø kan forstås på mange måder er Venstre i Hedensted Kommunes årlige uddeling af en miljøpris et eksempel på.

Sidste års vinder var Døvehøjskolen Castberggård, der fik prisen for sit solcelleanlæg, og i år var vinderen Team Nordahl, der siden 2008 har tilbudt både unge og voksne hesteassisteret terapi.

- I år går prisen til et sted, som arbejder med mennesker, som har brug for at komme videre i tilværelsen, sagde beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til de omkring 100 deltagere ved detårlige havemøde, der foregår på Castberggård.

I sin motivering kom Troels Lund Poulsen ind på, at Team Nordahl tager sig af mennesker, som andre har opgivet, i rolig og faste rammer.

Miljøprisen

Venstre i Hedensted Kommune har i over 30 år uddelt miljøprisen til lokale virksomheder og personer. Her de seneste 10 års vindere.

2009: Tørring Kraftvarmeværk.

2010: Bråskovgård Efterskole for sin sociale indsats.

2011: Lindved Mejeri for at gøre lokalområdet kendt.

2012: Palsgaard v. Birger Brix for sit store engagement i lokalområdet.

2013: Kjærgaard A/S for energibesparende byggeri på Helge Nielsens Alle.

2014: Niels Kristian Knudsen for sin opfindelse af solbrønden.

2015: Linddana for et årelangt fokus på miljøhensyn i produktionen.

2016: BBK Bioairclean for udviklingen af et filter, der kan nedbryde dårlig lugt.

2017: Claus Nørskov for sin frivillige indsats med at samle skrald.
2018: Døvehøjskolen Castberggaard for sit solcelleanlæg.

Annonce

Bruger dyr i terapien

Tema Nordahl benytter sig af såkaldt miljøterapi bygget på et fundament af psykologi og pædagogik. Klienterne bliver en del af hverdagens opgaver med at passe stedets heste, hunde katte, høns, geder og marsvin. Desuden indgår heste og de andre dyr i forhold til at få klienterne til arbejde med angst og traumer.

Filosofien er, at det kan være lettere at forholde sig til dyr end til mennesker, og dermed kan samspillet med dyrene hjælpe til, at klienterne får troen på, at de kan få et godt liv tilbage igen.

Venstres miljøpris er også tidligere uddelt til personer eller institutioner, der arbejder med psykisk sårbare mennesker. Gitte Nordahl, der sammen med sin mand Jan, står bag tilbuddet, havde taget både ansatte og beboere med til prisoverrækkelsen.

- At få prisen betyder en anerkendelse af vores kompetencer og metoder, som jeg er utrolig ydmyg overfor. Det er utrolig dejligt, at andre forstår, hvorfor vi gør, som vi gør, sagde Gitte Nordahl efter prisoverrækkelsen.

Annonce

Mere ro på

Stine Hansen er en af de beboere, som i øjeblikket er på Tema Nordahl og som var med til prisoverrækkelsen. Hun har været indlagt på psykiatriske afdelinger mange gange, men begyndte i januar i rideterapi og har siden 1. maj boet på Team Nordahl.

- I starten synes jeg, det var lidt mærkeligt, at dyrene skulle med i terapien, men jeg var villig til at prøve alt, og nu er det rigtig rart. Når man er sammen med en hest, falder der mere ro på, og jeg mærker, at der er plads til mig, sagde Stine Hansen, der syntes, det var mega fedt, at hendes botilbud blev tildelt en pris.

Team Nordahl

Etableret i 2008 af Gitte Nordahl i Aale. Flyttede i 2016 i nye bygniner på Sydtoften ud til Aale Kær.

Team Nordahl Botilbud inkluderer hesteassisisteret terapi og personlige udviklingsforløb til borgere fra 18-60 år med nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne.

Målgruppen er mennesker med særlige behov, personlighedsforstyrrelser, opmærksomheds-forstyrrelser, angst, depression, stress, omsorgsvigtede, forskellige former for overgreb og dobbelt diagnoser.
Team Nordahl har et dagtilbud, som også benytter hesteassisteret terapi til både unge og voksne, samt et STU-forløb.
På stedet arbejder 12 ansatte, som både er sygeplejersker, ergoterapeuter og pædagoger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce