Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hjælp klimaet: Byt affald fra stranden i Juelsminde til en softice

Veninderne Isabella og Silje på henholdvis 11 og 10 år har samlet affald på stranden i jagten på to softice. Isabella drømmer om at blive isdronning, og hun er godt på vej. Foto: Michael Svenningsen
Havnens Café og Isbar har taget et nyt koncept i brug, som gennem gæsternes hjælpende hænder skal fjerne skraldet fra stranden i Juelsminde. Belønningen for at samle fem liter affald er en softice
Annonce

Juelsminde: - Byt dit affald til en softice.

Det er ordene på en kridttavle foran Havnens Café og Isbar på havnen i Juelsminde. Opfordringen henviser til caféens nye klimatiltag, der har til formål at redde byens strande fra henkastet ispapir og krøllede dåser.

Det sker ved, at caféens gæster går til stranden og samler fem liter affald i en spand i bytte for en softice i et bio-nedbrydeligt materiale - vaffel eller bæger.

Bag klimatiltaget står Pernille Juul, indehaver af Havnens Café og Isbar, som fortæller, at idéen opstod, da hun opdagede et koncept fra Brasilien, der opfordrede indbyggerne til at samle affald.

- Konceptet inspirerede mig så meget, at vores café siden sæsonstart i marts er begyndt at bytte is med affald fra stranden. Det betyder, at det efterhånden er svært at finde affald langs vandet, siger Pernille Juul stolt.

Ved Havnens Café og Isbar i Juelsminde kan man bytte indsamlet affald fra stranden til en softice i enten en vaffel eller et bio-nedbrydeligt bæger. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Klimatiltag gik viralt

Siden torsdag 1. august, da opfordringen blev delt som et opslag på caféens Facebook-side, har opslaget modtaget ikke mindre end 1300 likes, 194 kommentarer og over 1000 delinger.

- Den store opmærksomhed havde jeg bestemt ikke regnet med, og alle kommentarer, vi får, er kun positive. Det er dejligt, vi kan brede budskabet, fortæller Pernille Juul.

Affaldet fra stranden vest for caféen i Juelsminde strømmer til, og i gennemsnit har Pernille Juul modtaget 10 spande dagligt siden torsdag 1. august. Det er typisk børn og unge, der med eller uden forældre samler affald, så de kan få en velfortjent softice.

- Fire drenge valgte i går computeren fra og samlede i stedet affald, så der er også en opdragende dimension ved det her klimatiltag, siger Pernille Juul.

Om budskabet spreder sig til andre dele af landet, må tiden vise. Pernille Juul er dog ikke i tvivl om, at tiltaget skal fortsætte i byen, eftersom det har givet et så fint resultat.

- Klimatiltaget sætter jo også Juelsminde på landkortet, siger Pernille Juul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce