Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hjemmeværnet sørger for, at den 4. maj mindes på behørig vis

Hjemmeværnet har gennem årene "adopteret" flere mindesteder og sten, og efterfølgende sørget for, at der hvert år den 4. man bliver lagt kranse ned til minde om de faldne. Privatfoto
Den mindehøjtidelighed, som Hjemmeværnet sammen med de lokalhistoriske foreninger, lokalrådene og Danmarks Samfundet plejer at holde den 4. maj, er aflyst - men dagen glemmes ikke.

Hedensted: Befrielsesaftenen 4. maj er gennem årene blevet markeret af Hjemmeværnet sammen med de lokalhistoriske foreninger, lokalrådene og Danmarks Samfundet på en række mindesteder. Denne tradition har efterhånden samlet mange mennesker, der deltager i højtideligheden til minde om ofrene for Anden Verdens krig. Coronapandemien har forhindret, at man i år kan samles på denne dag, men det betyder ikke, at dagen skal glemmes.

Det sørger Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjyllands oberstløjtnant Kim Dalgaard Poulsen for, idet han personligt vil sørge for, at der bliver lagt kranse ved de mindesteder, som Hjemmeværnet har adopteret.

Hjemmeværnet, der er et barn af modstandsbevægelsen, iværksatte denne minde tradition for at marker overfor yngre generationer, at har var noget vi skulle værne om.

Hjemmeværnskompagniet i Hedensted har gennem en årrække haft kontakt til pårørende til syv piloter og flyverbesætning, der blev dræbt ved et styrt ved Bøgeballe i 1943. På 70 års dagen for styrtet kom 25 pårørende fra New Zealand og England til Bøgeballe for at deltage i en mindehøjtidelighed, hvor også daværende borgmester Kirsten Terkilsen deltog. Privatfoto

Dræbte flyvere

Kompagniet i Hedensted har siden 1998 haft kontakt med efterladt til de syv dræbte flyvere, der styrtede ned ved Bøgballe 20. april 1943.

På 70 års dagen var Hjemmeværnets kompagniet vært for et arrangement, hvor der var samlet 25 pårørende fra New Zealand og England, som havde taget den lange rejse til Bøgballe for at deltage i mindehøjtideligheden. Et arrangement kommunen med daværende borgmester Kirsten Terkilsen i spidsen bakkede op om. Kompagniet får hvert år hilsener fra flere af disse pårørende med tak for, at vi i Hedensted kommune også mindes deres faldne.

Hjemmeværnet opfordrer til, at man på en gåtur i det smukke forårsvejr lægger vejen forbi en mindesten og sender en tanke til de folk, der gav deres liv i forsvaret for vores demokrati og velfærd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce