Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hobbyen er flyttet hjemmefra: Cykelsmedien har fået nyt værksted

Lars Bøje Mogensen er på plads i det ombyggede smedeværksted. Det er hans store hobby at makke med cykler - og gerne med cykelløb kørende på tv. Derfor har en fladskærm også fået plads i værkstedet. Foto: Morten Pape
Lars Bøje Mogensen har indrettet sig på Industrivej i Juelsminde. Han drømmer om, at det nuværende fritidsarbejde på længere sigt kan blive til et fuldtidsarbejde.
Annonce

Juelsminde: På Industrivej 9 i Juelsminde er det ikke længere kun biler, der bliver sat i stand.

Automekaniker Ib Kragh, der har købt ejendommen og flyttet sit værksted til adressen, har lejet 70 kvadratmeter ud til Cykelsmedien.

Firmaet drives af 51-årige Lars Bøje Mogensen. Han har gennem flere år repareret tohjulede, og også solgt nogle af dem, på sin privatadresse i Juelsminde.

- Jeg har været i Juelsminde i syv år og startede værkstedet hjemme på Lupinvej. Da kæresten og jeg flyttede, skulle jeg finde et andet sted, så jeg snakkede med Ib (Kragh, red.), som sagde, at jeg kunne leje det her, siger Lars Bøje Mogensen.

Det dufter af frisk maling i det gamle smedeværksted, som nu syner nyt. Lars Bøje Mogensen har opdelt det i to rum med butik forrest og værksted bagerst.

- Det er blevet meget bedre, end jeg havde håbet på. Jeg har nok brugt tre måneder på at få det til at se sådan her ud. Det er aftener og alle weekender, der er gået med det, siger cykelsmeden.

De fleste af de brugte cykler, jeg sælger, har jeg taget i bytte. Mange gider ikke at betale for at få sat en cykel i stand, hvis den ikke er ny, men der skal være rigtig meget galt med den for, at det ikke kan betale sig.

Lars Bøje Mogensen, indehaver, Cykelsmedien

Annonce

En ren fornøjelse

Han er udlært maskinarbejder og ansat hos Dansk Transport Industri ApS i Horsens.

Cyklerne er en hobby. Lars Bøje Mogensen tog den til sig allerede som dreng, da han fik eftermiddagsarbejde hos en cykelsmed i Horsens.

Som voksen har han i et par år arbejdet hos Design Cykler i Kolding og hele tiden makket med cykler i sin fritid. Først i sin garage, da han boede i Skanderborg, og siden i kælderen i Juelsminde.

- Jeg elsker at stå og skrue på cykler. Førhen har nogle sagt, at jeg også skulle prøve at cykle. Men jeg har altid hellere villet skrue på dem. Jeg nyder at være i gang med det efter arbejde. Så slapper jeg virkelig af, siger Lars Bøje Mogensen.

Hobbyen er ikke blevet mindre sjov af, at den er flyttet ind i det færdige værksted.

- Jeg har faktisk ringet hjem i løbet af ugen og sagt, at jeg lige kommer senere, fordi jeg er ved noget. Så to dage har vi først spist klokken 20, siger Lars Bøje Mogensen og griner.

Annonce

Kan blive til mere i fremtiden

Værkstedet giver ham mere albuerum og også mere frihed trods huslejen. For nu kan han lukke og gå hjem, når han vil holde fri. Det var sværere, da værkstedet var i hjemmet.

Cykelsmedien kan vokse i rammerne og på længere sigt måske blive en fuldtidsbeskæftigelse.

- Om ti år, når jeg nærmer mig pensionsalderen, kunne jeg godt tænke mig at leve af det. Jeg vil gerne kunne gå og hygge mig med det hele dagen, siger Lars Bøje Mogensen.

Værktøjet er naturligvis i orden hos Cykelsmedien. Reservedelene er der også styr på. Er de ikke på lager, leveres de fra til dag fra en grossist i Gram. Foto: Morten Pape
Lars Bøje Mogensen har i forlokalet med skranke også plads til opbevaring og udstilling af cykler. Nogle skal sættes i stand, andre er klar til salg. Oftest bytter Lars Bøje Mogensen sig til de brugte cykler, som han giver en kærlig hånd og sælger videre. Det er ikke hans plan at åbne for salg af nye cykler. Foto: Morten Pape
Udefra er der endnu ikke så meget, der viser, at Cykelsmedien er flyttet ind på Industrivej 9. Det er planen, at navn og logo skal op at hænge. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce