Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hole-in-one med en frisbee: Ny gratis sportsgren på vej i kommunen

Du kan snart spille golf med en frisbee i Hedensted, hvor sportsgrenen discgolf er under opsejling. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Sporten discgolf bliver et nyt og gratis fritidstilbud i Hedensted. Banen er ved at blive klarlagt ved Hedensted Søerne, som kommunen vil forvandle til en offentlig naturpark.
Annonce

Hedensted: Nu får du snart mulighed for at spinde en birdie eller en dobbelt-bogie i Hedensted.

Den fremadstormende og efterhånden verdensomspændende sportsgren discgolf bliver nemlig et nyt fritidstilbud, hvor 15 discgolf-passionerede ildsjæle er ved at klarlægge en bane i det grønne område ved Hedensted Søerne i det vestlige Hedensted.

Thomas Wilhelm Schytt, medstifter af Hedensted Disc Golf Klub, henvendte sig til kommunen vedrørende projektet i februar 2019, da han var faldet over det uberørte naturprægede terræn.

På daværende tidspunkt var det kommuneejede område dog forpagtet ud, men tidligere i år vendte kommunen tommelfingeren i vejret, hvorfor Hedensted Disc Golf Klub netop er blevet bevilliget 25.000 kroner fra Hedensted Kommunes fritidsudvalg.

- Jeg har længe forsøgt at få det op at stå i Horsens, men der var ingen opbakning fra kommunen, hvorefter jeg begyndte at se efter muligheden for en bane i Hedensted. Og hvis der er noget, Hedensted kan, så er det at bakke op om foreninger og initiativer, så det er fantastisk, at vi nu snart kan præsentere en discgolfbane i byen, siger Thomas Wilhelm Schytt, der er tilflytter fra Nordjylland og har spillet discgolf siden 2005.

Annonce

Gratis og kan spilles af alle

Sporten adskiller sig fra almindelig golf på to væsentlige områder.

Først og fremmest er køllerne og bolden skiftet ud med en frisbee, mens hullerne er erstattet af stålkurve med påmonterede stålkæder.

Hedensted Søerne

  • Hedensted Søerne er et ca. fem hektar stort område mellem motorvejen og Vestre Ringgade i Hedensted.
  • Området har tidligere været benyttet til indvinding af råstoffer (grusgravning) og var herefter frem til 1. januar 2020 forpagtet ud.
  • Området er karakteriseret ved syv store søer omkranset af skovlignende områder, krat og eng-lignende arealer.

Banen i Hedensted vil bestå af 18 huller af 60 til 315 meter, hvor formålet er at bruge så få kast som muligt på at få sin frisbee i kurven.

- Det er en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden lige nu. Den kan dyrkes af alle fra de kan gå, og det kan spilles af både vennegrupper og familier og kan anvendes i idrætstimer i folkeskolen. Der er intet krav om medlemskab, så det kommer ikke til at koste noget. Man skal bare anskaffe sig en discgolf-disc, og så kan man gå i gang, siger en glad Thomas Wilhelm Schytt, der forventer, at banen vil stå klar om syv til otte uger.

Annonce

Fra gammel grusgrav til grøn naturpark

Discgolf er bare en af de ting, der er på tegnebrættet for det fem hektar store naturområde i det vestlige Hedensted.

Det nye fritidstilbud er nemlig en del af et større projekt til 1,1 millioner kroner, hvor man arbejder på at omdanne Hedensted Søerne til en offentlig naturpark.

Og i den henseende passer den kommende sportsgren godt, fortæller Hans Vacker (V), formand for Hedensted Kommunes fritidsudvalg.

- Hele tanken med projektet er at lave et rekreativt område, hvor man kan lave forskellige aktiviteter med respekt for naturen. Discgolf er en aktivitet, som vi ikke har set før i Hedensted Kommune, og det lyder super spændende, siger Hans Vacker (V) – og tilføjer:

- Det betyder, at der nu bliver nu endnu et sted, hvor man kan gå ud at få noget frisk luft og nyde socialt samvær, som jeg tror, der er rigtigt mange, som trænger til i øjeblikket. At det tilmed er gratis, er bare endnu en fjer i hatten for alle borgerne.

Annonce

DM inden 2025

Initiativtageren Thomas Wilhelm Schytt har derfor forhåbninger om, at Hedensted snart får en central plads på discgolf-landkortet.

På landsplan er der i øjeblikket godt 66 baner, hvor den kommende Hedensted-bane skal være særligt attraktiv.

- Målet er, at Hedensted indenfor et par år bliver kendt for at afholde større turneringer, og at byen inden 2025 kan afholde danmarksmesterskabet. Så jeg kan kun opfordre alle til at komme ud at prøve det, siger Thomas Wilhelm Schytt, der nu vil gå på jagt efter lokale sponsorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce