Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hornsylds nye street park skal stå færdig i slutningen af 2020

Der mangler mere end én million kroner, før finansieringen af Hornsylds nye street park er på plads. Folkene bag parken regner med, at den kan stå færdig i slutningen af 2020. På billedet er det en skatboarder, der viser tricks under et arrangement med fokus på gadeidræt, der blev afholdt i Hornsyld i september 2018. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Folkene bag parken arbejder for tiden på at skaffe den nødvendige finansiering, så projektet kan realiseres. I skrivende stund mangler mere end én million kroner.
Annonce

Hornsyld: At skabe gode rammer for uorganiseret idræt i Hornsyld er målet med byens nye street park.

Arbejdsgruppen bag projektet arbejder lige nu på at få finansieringen på plads, og går alt, som det skal, forventer folkene bag, at Hornsyld Street Park, som projektet skal hedde, kan stå færdig i slutningen af 2020.

- Det bliver et sted, hvor man kan dyrke uorganiseret idræt. Vi har en masse gode faciliteter til foreningsidrætter i Hornsyld, men til det uorganiserede har vi ingen steder. Der vil vi ramme en masse, som ikke kommer i foreningerne, men selvfølgelig også dem der kommer i foreningerne, siger Peter Gregersen, der er en del af arbejdsgruppen.

Vi har en masse gode faciliteter til foreningsidrætter i Hornsyld, men til det uorganiserede har vi ingen steder. Der vil vi ramme en masse, som ikke kommer i foreningerne, men selvfølgelig også dem, der kommer i foreningerne.

Peter Gregersen, arbejdsgruppen bag 'Hornsyld Street Park'

Annonce

Plads til skateboardere og plejehjemsbeboere

Street parken skal blandt andet være hjem for skateboardere, børn og unge på løbehjul og parkourløbere. Men også ældre fra byens plejehjem kan få glæde af det kuperede terræn i parken, mener Peter Gregersen.

- Der vil være buler og små ujævnheder på stien, så når man kommer med barnevogn og rollator, er man også udfordret. Det ligger ikke ret langt fra plejehjemmet, så det er oplagt, siger han.

Byggefirmaet FSR-beton har lavet plantegninger over, hvordan området skal se ud, når det står færdigt. Peter Gregersen beskriver parken således:

- Det bliver en betonpark med ramper, ujævnheder og flyvehop. Der skal også laves parkourområder, hvor man kan svinge sig og klatre, siger han.

Annonce

Mangler over én million

Projektet kommer til at koste omkring 1,5-1,6 millioner kroner, og i skrivende stund er der samlet 360.000 kroner ind. 350.000 af dem kommer fra Hedensted Kommunes Lokal Udviklings Pulje, der har til formål at gøre det bedre at bo i lokalområderne, og de resterende 10.000 kroner er fra Gadelysfonden.

Gruppen har samtidig søgt støtte til halvdelen af projektet fra LAG Odder-Hedensted, der hører under Erhvervsstyrelsen, og så har folkene bag planer om at søge penge hos Insero, Nordea Fonden, NRGis Værdipulje og diverse bankers fonde.

Peter Gregersen regner med, at arbejdsgruppen har vished om, hvilke fonde, der støtter projektet, efter sommerferien, men han erkender, at de kan blive tvunget til at skære i planerne, hvis det ikke er muligt at skaffe den nødvendige finansiering.

Sådan kommer 'Hornsyld Street Park' til at se ud, hvis planerne for parken holder. Der vil være ramper, ujævnheder og andre forhindringer til glæde for blandt andet skatere. Illustration: FSR-beton
Annonce

Dialog med naboer om støj

Gruppen bag projektet vil også sælge såkaldte folkeaktier for at hente penge til parken, og den håber, at der kan sælges aktier til en værdi af 100.000 kroner.

Interesserede kan købe aktier under byfesten i Hornsyld og Bråskov, hvor der også er mulighed for at blive klogere på projektet og lufte eventuelle bekymringer omkring planerne.

Peter Gregersen og arbejdsgruppen har allerede været i dialog med nogle af naboerne til den kommende street park, der efter planen skal ligge bag biblioteket ved Skolen I Midten.

- Det er naturlige bekymringer, når der sker noget nyt: Om der bliver larm, om det bliver et sted, hvor unge vil hænge ud uhensigtsmæssigt, siger Peter Gregersen og fortæller, at flere parter, blandt andet lokale skoler, er klar til at håndtere eventuelle gener.

- Vi har lyttet til deres bekymringer og har drøftet dem. Vi har snakket om, om man kan lave en støjmur eller støjværn, hvis det bliver et problem, siger han.

Peter Gregersen, fra arbejdsgruppen bag street parken, fortæller, at der også kommer udfordringer til børn og unge, der ønsker at dyrke parkour. Illustration: FSR-beton
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce