Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hotel sørger for ung tilflytning til Juelsminde

Hotelchef på Hotel Juelsminde Strand, Alexander Mateev (yderst t.h.), glæder sig over, at stort set alle hans unge medarbejdere vælger at flytte til Juelsminde. Her ses to af dem, tjenerelev Sophie Herløv og restaurantchef Nichlas Nielsen. Foto: Henrik Dolmer
Det er et ungt team, der står for restauranten på Hotel Juelsminde Strand. Og typisk for dem, der ikke i forvejen er lokale, er, at de flytter til Juelsminde. Blandt andre hotellets nye restaurantchef, Nichlas Nielsen, der er tilflytter fra Aarhus, mens tjenerelev Sophie Herløv netop er rykket til Juelsminde fra Korning.
Annonce

Juelsminde: Hotelchef på Hotel Juelsminde Strand Alexander Mateev går dagligt rundt og glæder sig over, at han har et ungt og dynamisk team til at hjælpe sig med at drive hotellets restaurant. Men her stopper glæden ikke, for han kan oven i det notere sig, at de unge kokke og tjenere med flere ikke kun skifter arbejdsplads, men også bopæl.

- Stort set hele holdet af unge medarbejdere har valgt at rykke til Juelsminde, og som lokal arbejdsgiver er det da fedt at kunne medvirke til noget ung tilflytning til Juelsminde, siger Alexander Mateev.

Annonce

Fra Århus til Juelsminde

Én af de nye, unge medarbejdere, der har valgt at flytte til Juelsminde, er stedets nye restaurantchef, 28-årige Nichlas Nielsen. Han er tilflytter fra Aarhus.

- Det handler selvfølgelig meget om, at jeg er rigtig glad for mit nye job, og derfor kan se mig selv her på stedet i mange år. Derfor har det været helt naturligt for mig at rykke teltpælene til Juelsminde, siger Nichlas Nielsen.

Hans karriere i restaurationsbranchen startede egentlig lidt tilfældigt.

- Jeg droppede som helt ung ud af handelsskolen og skulle bare ud at tjene nogle penge. Så jeg fik fat i nogle bartenderjobs og et job som reservetjener på Hotel Opus i Horsens, og det førte til, at jeg blev spurgt, om ikke jeg ville i lære som tjener på Opus, siger Nichlas.

Annonce

Savnede flere udfordringer

Det sagde han ja tak til, men han var kun i lære på hotellet i Horsens et år.

- Jeg savnede nogle flere faglige udfordringer, så jeg skiftede til Nordisk Spisehus i Aarhus, hvor jeg gjorde min uddannelse færdig, siger Nichlas Nielsen, der som udlært tjener har arbejdet på restauranterne Pondus i Aarhus, Applaus i Aalborg og Fru Larsen i Langå.

Hans opgaver som restaurantchef består blandt andet i at lave vagtplaner, vinkort og lave vinmenuer i samarbejde med køkkenchefen.


Det er præcis det, - altså fine dining, gourmetmad og kvalitetsvine - jeg synes, er særligt spændende at beskæftige mig med, og det er noget vi alle brænder for her i restauranten.

Nichlas Nielsen, restaurantchef på Hotel Juelsminde Strand


- Det er præcis det, - altså fine dining, gourmetmad og kvalitetsvine - jeg synes, er særligt spændende at beskæftige mig med, og det er noget vi alle brænder for her i restauranten, siger Nichlas Nielsen.

Annonce

Fra Korning til Juelsminde

En anden af de unge tilflyttere er den 22-årige Sophie Herløv. Hun har været i tjenerlære på hotellet et års tid og er netop flyttet til Juelsminde fra Korning. Ligesom Nichlas Nielsen startede hun sin læretid et andet sted end der, hvor uddannelsen bliver afsluttet.

- Jeg nåede at være i lære på Korning Kro i to år, men skiftede til Hotel Juelsminde Strand fordi jeg gerne ville lære noget mere omkring både mad og vine, og det må siges at være blevet indfriet. Jeg har lært helt vildt meget på det år, jeg har været her, siger Sophie, der blandt andet har været fire dage i Østrig for at lære at lave vin på den vingård, som hotellet samarbejder med.

Hun bliver udlært som tjener med udgangen af indeværende år og har fået lov til at blive.

- Det er jeg vildt glad for, og jeg kan snildt se mig selv her de næste 10 år. Det er da også derfor, jeg har valgt at flytte til Juelsminde, siger Sophie Herløv.

Køkkenchef Ditte Rørbye på 30 år og souschef Criss Andal på 29 år er også flyttet til Juelsminde i forbindelse med deres ansættelse på hotellet. Læg dertil yderligere fire medarbejdere, som også bor i Juelsminde, men som allerede gjorde det ved ansættelsen - plus en masse helt unge medarbejdere, som også bor i Juelsminde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce