Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hussalget i Juelsminde accelererede i 2019: Mæglerne peger på den lave rente som forklaring

Salget af huse, heriblandt sommerhuse, er gået frem i 7130 i 2019. Det viser tal fra Boligsiden. Foto : Søren E. Alwan
Markant ryk i antallet af solgte huse i postnummeret 7130. De lokale ejendomsmæglerbutikker peger på den lave rente som en forklaring.
Annonce

Juelsminde: Salget af boliger i Juelsminde og omegn gik strygende i 2019.

En opgørelse, som Boligsiden har lavet for avisen, viser, at der i perioden januar-november blev gennemført 213 handler i postnummeret 7130.

Det er 41 flere end i samme periode i 2018, og 57 flere end i 2017.

Hos Home Juelsminde, der åbnede for et år siden, peger den daglige leder Malene Juul på den lave rente som en forklaring.

- Den har fået rigtig mange lejere til at søge ud mod ejermarkedet. Den har også fået nogle til at gå ud og købe hus nummer to, for nu har man råd til det, og vi har jo en del sommerhuse herude, siger ejendomsmægleren, der har bemærket, at salget i kommunen som helhed er steget meget.

Solgte boliger

Antallet af solgte boliger i 7130 i perioden januar-november år for år.
  • 2015: 118
  • 2016: 151
  • 2017: 156
  • 2018: 172
  • 2019: 213

Tallene har Boligsiden trukket til avisen.

Boligtyperne er villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse.

Annonce

Mæglerne er enige

Hos EDC Ejendoms Centret i Juelsminde fremhæves den lave rente også.

- Markedet har rettet sig til det bedre. Vi har fået en utrolig lav rente, og mange af dem, der køber ejendom gider ikke at betale minusrente i banken. De går ud og investerer. Hos os har det også en stor effekt, at både Horsens og Vejle er blevet forholdsvis dyre at bo i. Vi kan mærke, at de unge mennesker trænger lidt længere ud, siger den daglige leder Michael Haahr.

Peter ”ÅG” Danielsen, der leder Nybolig Juelsminde, fortæller, at villasalget er gået væsentlig frem i 7130 i år.

Han er som de øvrige inde på prisniveauet i Juelsminde sammenlignet med de større, omkringliggende byer samt den lave rente.

- Det har aldrig været billigere at låne penge til hus, og for mange med to almindelige indkomster er det muligt at købe sommerhus – også i kraft af de nye belåningsregler. De slår også igennem nu, siger han med henvisning til, at realkreditbelåningen er steget fra 60 procent til 75 procent.

Også i postnumrene 7140, 7150 og 8781 har 2019 med afsæt i perioden januar-november budt på det højeste antal handler i den femårige periode, som opgørelsen omfatter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce