Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

I Korning satser børnehave på en grønnere hverdag sammen med børnene

Festdag i Landsbyhaven, da det nye Grønne Spirer-flag forleden blev hejst som symbol på anerkendelsen fra Friluftsrådet. PR-foto
Landsbyhaven i Korning fejrede ny værdighed som grøn børnehave
Annonce

Korning: ”Grønne Spirer er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for børneinstitutioner og dagplejere. Med ordningen ønsker vi at støtte og synliggøre institutionernes arbejde for en grønnere hverdag”

Sådan lyder det på Friluftsrådets hjemmesiden om den værdighed, som netop er blevet tildelt børnehaven Landsbyhaven i Korning.

- Vi bruger naturen omkring Korning rigtig meget, og vi besluttede os for at bruge naturpædagogikken mere målrettet, fortæller leder Olga Jensen om baggrunden, i en pressemeddelelse.

De grønne spirer fra børnehaven foran deres fulglekasser, som har været en del af natur-temaet i børnehaven. PR-foto
Annonce

Naturen som legeplads

Sammen med børnene arbejdes intensivt med naturen og dens egenskaber.

- Vi begyndte med fugletema, hvor vi lavede fuglekasser, som børnene tog med hjem efterfulgt af projektet fra jord til bord, hvor vi såede og lavede små haver sammen med børnene, siger Olga Jensen.

Lederen uddyber, at også børnehavens personale har været utrolig engageret i projektet og sammen med børnene fundet på rigtig mange idéer til arbejdet med naturen.

- I dag er vi alle sammen stolte af at præsentere og vise vores Grønne Spirer-flag frem her i Korning som et symbol på vores arbejde for en grønnere hverdag sammen med børnene, fastslår Olga Jensen.

I Landsbyhaven opfatter både børn og voksne naturen som den bedste legeplads for alle.

- Det er utrolig vigtigt, at vi som mennesker bliver bevidste - allerede i en ung alder - om naturen og om, hvordan vi passer på den, lyder det fra Korning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce