Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Ib Kragh blev hædret hos Skoda i Prag

Rallykører Ib Kragh fra Juelsminde er syvdobbelt dansk mester. Her ses han sammen med sin co-driver Ditte Kammersgaard. Foto: I. K. Motorsport
Når man er kunde i Skoda's motorsportsafdeling i Prag, og oven i købet formår at vinde et mesterskab i dette specialbyggede Skoda Fabia R5-fartmonster, så kan man være så heldig at blive inviteret til et stort event i Prag. Det skete sidste år for rallykøreren Ib Kragh fra Juelsminde, der i 2020 går efter sit ottende danske mesterskab.
Annonce

Juelsminde: Skoda’s motorsportsafdeling i Tjekkiet er kendt for at lave nogle af de bedste rallybiler i verden. I 2019 klarede disse lynhurtige Skoda’er sig da også fremragende på verdensplan. Hele 19 nationale mesterskaber blev det til. Disse nationale mestre – inklusive den lokale rallykører Ib Kragh fra Juelsminde – blev sidste år hædret ved et stort Skoda-arrangement i Prag.

- Vi var faktisk henved 30 mestre, idet der også var EM- og VM-kørere med ved arrangementet. Det var en stor oplevelse at møde disse dygtige kolleger. Vi kørte blandt andet go-kart mod hinanden, siger Ib Kragh, der efterhånden er blevet 55 år, hvilket må siges at være en moden alder for en rallykører.

- Jeg er måske ikke den hurtigste til alle hastighedsprøver, men hen over en hel sæson, så når jeg langt på rutinen og erfaringen. Det vil sige det at træffe de rigtige beslutninger ude på ruterne og ikke oversatse de steder på ruten, hvor man nemt kan ende i en grøft eller et træ, siger Ib Kragh, der også holder sig skarp hen over sæsonen ved at køre en hel del endags rallysprint-løb.

- Det er nødvendigt for at kunne følge med de unge kørere, ligesom det også er nødvendigt med et godt setup. Det vil sige et godt team og nogle gode, trofaste sponsorer. Begge dele er jeg heldigvis begunstiget med, siger Ib Kragh, der ikke kan sætte tal på, hvor meget en Ib Kragh-rallysæson koster.

- Det afhænger af mange ting. Står jeg pludselig med en krøllet bil efter et crash, så kan det blive meget bekosteligt. Jeg har jo ikke en fabrik i ryggen, der bare afleverer en ny bil til mig, hvis jeg kører galt, siger Ib Kragh, der har prøvet at crashe voldsomt et par gange.

Ib Kraghs Skoda Fabia R5-rallybil rangerer lige under de bedste og hurtigste WRC-biler, der kører i VM-serien. Foto: Flemming Jensen
Annonce

Duer ikke at være bange

- Det er ligesom et vilkår, hvis du vil køre rally på det her niveau. Det er selvfølgelig ikke særligt sjovt at bakke hen mod et skovstykke med 200 km/t efter at have aquaplanet i en stor vandpyt, men vi sidder godt spændt fast og er godt beskyttet af de meget kraftige styrtbøjler, som befinder sig i en rallybil, siger Ib Kragh, der ikke har sat nogen dato på, hvornår han stopper sin motorsportskarriere.

- Jeg siger hvert år, at nu stopper jeg, men så længe jeg kan følge med i toppen af dansk rally og sponsorerne bakker op, så bliver jeg ved. Dog nok ikke længere end tre år, hvor det vil være tid at sælge min Skoda Fabia R5, siger Ib Kragh, og fortsætter:

- Slippe sporten helt kommer dog nok ikke på tale. Det kan være, jeg skal køre noget historisk rally eller måske engagere mig i mine børns interesse for motorsport. De har alle tre benzin i blodet i større eller mindre grad. Der har jeg holdt lidt igen, fordi jeg ganske enkelt ikke har haft tiden til det, så det kunne være, at en eller flere af dem skulle prioriteres om en tre år i takt med, at jeg selv drosler ned, siger Ib Kragh.

Ib Kragh har tre børn. To piger på henholdsvis 19 og 16 år og en dreng på 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce