Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Ihærdig personvognsmekaniker er klar til DM i Skills

20-årige Filip Askær Jensen ruster sig til DM i Skills for personvognsmekanikere. Foto: Syddansk Erhvervsskole
20-årige Filip Askær Jensen, der uddanner sig til personvognsmekaniker, ser frem til at deltage i den store konkurrence om at blive Danmarks bedste til sit fag. I efteråret var han på studietur til blandt andet Harvard og MIT i Boston - som belønning for sit talent.
Annonce

Hedensted: Til januar dyster unge håndværkere fra erhvervsuddannelserne om, at blive Danmarks bedste i deres fag. En af dem er 20-årige Filip Askær Jensen, der uddanner sig til personvognsmekaniker. Udover at være elev på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, er han i lære ved Din Bilpartner i Løsning. Filip Askær Jensen skal 16.-18. januar 2020 dyste i Bella Centeret i København om at blive Danmarks bedste til sit fag

Når Filip ser tilbage på, hvorfor at valget faldt på personvognsmekaniker, drejer det sig først og fremmest om interessen for faget. Selv fortæller Filip, hvorfor han gik i netop denne uddannelsesretning:

- Jeg dur ikke til at sidde stille. Jeg vil meget hellere ud og lave noget, siger han i en pressemeddelelse fra Syddansk Erhvervsskole.

- Det fede ved at tage en erhvervsuddannelse er, at man skiftende er i praktik og skoleforløb, siger han.

Annonce

Fedt med alsidighed

Når Filip Askær Jensen ikke er på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, er han at finde på sin læreplads ved Din Bilpartner i Løsning.

- Det er en fed læreplads at være på, fordi jeg har en masse ansvar. Som lærling på et lille værksted får du lov til at lave meget mere alsidigt arbejde. Det er ikke kun service og dæk, men vi laver også større reparationer.

Filip Askær Jensens drøm er at læse videre til tekniker, så han kan få nogle sværere fejlfindingsopgaver og i sidste ende få mere ansvar og f.eks. blive værkfører.

Annonce

Fik legatrejse til Boston

I efteråret modtog Filip og 24 andre talentfulde unge fra uddannelsesinstitutioner i Horsens, Hedensted og Vejle området, et legat fra Insero og Familien Hede Nielsens Fond, som omfattede en studietur til Boston i USA med besøg på verdenskendte universiteter, såsom Harvard og MIT, møde med elitestuderende og sightseeing.

Nu glæder Filip Askær Jensen sig til at skulle deltage i DM i Skills.

- Det fede ved at deltage i DM i Skills er, at man får øjnene op for, at men rent faktisk er god til sit fag. Det bliver helt vildt fedt at skulle over i Bellacenter Copenhagen og kæmpe for det, erklærer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce