Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Interaktivt benzin i blodet: Nyt e-sportshold stiler efter verdensmesterskabet

29-årige Kenneth Busk (t.v.) fra Hedensted og 45-årige Jester Mott Sundstrøm fra Horsens samt 53-årige Dennis Martlev fra Ringsted (uden for billedet) har dannet det professionelle e-sportshold MSB Racing. Foto: Michael Svenningsen

Racerspil er i dag blevet så virkelighedstro, at professionelle kørere spiller det for at blive bedre på banen. Nu har tre mænd fra Hedensted, Horsens og Ringsted dannet et e-sportshold - og de gør klar til at bide skeer med de bedste.

Annonce

Hedensted/Horsens: Pit-crewet holder nøjsomt øje med alle detaljer fra dæktryk og bremsebalance til brændstofforbrug og den næste times vejrprognoser. Alle små detaljer kan gøre forskellen mellem førsteplads eller autoværn.

I cockpittet river det i Kenneth Busks rat ned ad langsiden. Hele kroppen spænder op for at holde køretøjet stabilt trods den voldsomme hastighed. Koncentrationen er skærpet, pulsen stiger, svedperlerne pibler frem - og det ternede målflag bliver først viftet om halvanden times tid.

Til gengæld er der ingen duft af benzin eller brændt gummi. For selvom basen er det nyetablerede professionelle hold MSB Racing, foregår hele løbet siddende hjemme på kontoret med computeren som den eneste motor.

Holdets i skrivende stund 11 kørere gør sig nemlig inden for e-sporten Sim Racing.

- Det er lige så nørdet som i virkeligheden, og det virker som i virkeligheden. Det er så realistisk, det kan blive, uden at skulle have 100.000 op ad lommen for et sæde - og så kan det selvfølgelig heller ikke koste et liv, hvis vi laver en kørefejl, siger Jesper Mott Sundstrøm fra Horsens, en af holdets tre ejere.

- Der er en grund til, at en mand som Lundgaard (Christian Lundgaard, racerkører fra Hedensted, der har kontrakt med Formel 1 holdet Renault, red.) træner på en simulator, når han er hjemme. Sætter man en professionel racerkører til at køre Sim Racing, er det så tæt på virkeligheden, at han vil dominere, fortsætter holdets anden ejer Kenneth Busk.

Af samme grund har flere på holdet da også en baggrund inden for "rigtig" motorsport, med Jason Watts søn Noah som den mest profilerede.

Nogen frygter nok, at det er for dyrt, men det kræver ikke mere end en billig tur i Elgiganten at komme i gang. Er man god, er man også hurtig uanset udstyret, og vi har da prøvet at blive overhalet af en gut i en gul stol fra Harald Nyborg.

Kenneth Busk, medejer, MSB Racing
Annonce

Opskruede priser blev startskuddet

Herhjemme er Sim Racing langt fra det største inden for e-sport, der i stedet er domineret af skyde- og strategispil. Derfor er der også milevidt til historiens største præmiesum på ca. 75 mio. kr., der blev givet for en sejr i spillet Dota 2 i august.

Når trioen alligevel har valgt at etablere et professionelt hold, skyldes det priserne for at deltage i det netop overståede GTR24H i Middelfart - for lægmanden kendt som det uofficielle verdensmesterskab i udholdenhedsløb, hvor hold i ægte Le Mans stil kører 24 timer i træk.

Som entusiastisk hobbykører med mod på mere kan det nemlig snildt koste 2500 kr. bare at få et enkelt sæde til et weekendløb. Med mindre man altså kører for MSB.

- Det er så ærgerligt, hvis det skal afholde en pisse hurtig kører, fordi han er studerende eller mellem jobs. Så forhåbentlig kan vi som en anden Robin Hood give en chance til dem, der har evnerne, men måske bare ikke har råd. Men der er ingen almisser, så som på ethvert andet hold skal man gøre sig fortjent til at køre gratis for os - er man ikke hurtig nok til den hurtigste bil, får man heller ikke pladsen, siger Dennis Martlev, holdets sidste ejer.

At det langt fra er for sjovt, de voksne mænd sidder foran computerskærmen i deres hjemmebyggede racerbil, symboliseres ikke blot ved, at træningstiden op til et vigtigt løb gerne overstiger 20 timer om ugen.

Man kan glemme alt om at forstyrre kørerne under er løb, så da Dennis Martlevs hustru en aften havde glemt husnøglen og bankede på ruden for at blive lukket ind, måtte hun pænt blive stående udenfor et kvarters tid.

- Hun måtte sgu vente, til jeg skulle i pitten, griner Dennis Martlev højlydt.

Annonce

Fysisk og psykisk udmattende

Umiddelbart lyder det relativt stille og roligt at sætte sig foran skærmen og køre rundt på en interaktiv bane. Virkeligheden er dog en ganske anden.

Undertegnede fik selv fornøjelsen af at prøve kræfter med e-sporten og kunne alligevel efter blot to runder og en relativ almindelig fysisk forfatning konstatere ømme og tunge underarme, der først to dage senere var i bedring.

Heldigvis langt fra et særsyn, lyder det fra de noget mere erfarne herrer, der samtidig også mentalt skal være fuldt fokuserede, da én fejl kan koste hele løbet.

- Tak skæbne, man kommer til at svede over det - det kræver i hvert fald rene underbukser efter et løb. Man er hele tiden så koncentreret på modstanderne i sidespejlet, gearskifte og de rigtige kurver, at man spænder fuldstændig op. Jeg har oplevet efter et tæt løb at være så træt i kroppen, at jeg ikke kunne rejse mig igen, siger Jesper Mott Sundstrøm.

Annonce

Giver færre fartbøder

Da skelettet til en Sim Racing bil uden problemer kan flyttes rundt, har MSB endnu intet fast tilhørssted.

Hovedmålet er dog for længst på plads. Når næste udgave af GTR24H til oktober bliver flaget af, skal det være med det lokale hold øverst på skamlen.

Og vejen til sejren; den slet skjulte hemmelighed at køre omgang efter omgang det næste års tid.

- Forskellen mellem at blive nummer et eller tre kan være, at man ikke konstant misser en tiendedel i et sving. Der skal tæskes 500 omgange af, så man får ind under huden at ramme kurven samme måde hver gang. Vi har efterhånden kørt så mange timer, at jeg bilder mig selv ind, jeg generelt er blevet en bedre bilist. I hvert fald får man afreageret trangen til fart, så jeg har ikke fået en fartbøde, siden jeg faldt over Sim Racing, siger Jesper Mott Sundstrøm.

Trioen bor i henholdsvis Hedensted, Horsens og Ringsted.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce