Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Ja tak til flexture - det er en fremragende ordning

Simon Bendfeldt. Pressefoto

Læserbrev: Flexture er vigtig for, at min hverdag kan fungere. Jeg bruger ofte muligheden.

Ordningen er central for, at jeg kan drive min virksomhed eller deltage i arrangementer et sted i kommunen og som afsæt til andre steder i landet.

På vejen kan det være, at andre støder til. Jeg har kørt med alskens mennesker:

Annonce

Pensionister på vej til læge eller genoptræning. Nogen har besøgt hospitalet. Nogen er på vej til sportsaktiviteter. Nogen er på vej hjem fra eller på arbejde. Børn er på vej til specialinstitutioner eller bare i skole, fordi de bor afsides i kommunen. Andre har været til sociale sammenkomster eller har været ude for at handle ind - alle mennesker med hver deres historier, og de deler ofte ud af den.


Jeg er blind og sidder selvsagt ikke meget bag rattet - godt for det. Fælles for os er, at vi ikke kører bil. Men vi har stadig meget at tage os til, og her giver ordningen en høj grad af frihed.

Simon Bendfeldt


Jeg er blind og sidder selvsagt ikke meget bag rattet - godt for det. Fælles for os er, at vi ikke kører bil. Men vi har stadig meget at tage os til, og her giver ordningen en høj grad af frihed.

Vores kommunes geografiske beskaffenhed gør flexture til en rigtig god løsning. Flexbilerne kører fra adresse til adresse. Busser er alt for dyre at have kørende, eller også holder de for langt væk fra de enkelte borgere.

Skal vi overhovedet pille ved ordningen skal vi se på, om der er økonomisk luft til at gøre det endnu mere attraktivt at benytte flexture. Som det ser ud nu, koster det fire kr. pr. kørt km og minimum 30 kr.

Bestilling sker via telefon, en app eller over computeren. Tidspunktet for afgang skrider nærmest aldrig.

Nuvel, det kan være lidt vanskeligt at minutplanlægge på ankomsttid. Men få har taget skade af at komme lidt for tidligt eller vente lidt, før de kan komme afsted.

Målt på, hvad det koster at have en bil, kan man tage vældig mange flexture, før det er en dårlig forretning. Skal man til en frokost og fejre en højtid eller på anden måde nyde et glas vin eller en snaps, behøver man heller ikke være bekymret for promillen.

OK, der er en grad af frihed, man ikke har ved at benytte flexture. Afgang skal planlægges lidt, men set i forhold til placeringen af bussers stoppesteder er det en lille pris at betale.

Det er vigtigt, at kendskabet til mulighederne udbredes. De kan nemlig være med til at forbinde os i de mange mindre lokalsamfund uden selv at skulle sidde bag et rat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce