Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Ja tak til solceller og nej tak til stive restriktioner

Annonce

Læserbrev: I søndagens udgave af Folkebladet kan man læse om Palsgaards planer om at opføre en kæmpe solcellepark ved Glud – side om side med en udtalelse fra borgerforeningens formand Gert Winther, der er bekymret for planerne og mener, at et sådant anlæg ikke må placeres indenfor en kystnærhedszone på tre km.

Som medlem af borgerforeningen og næsten nabo til de planlagte solcellemarker er jeg lodret uenig i denne bekymring. Det er da fantastisk, at vi her har en lokal virksomhed med muskler og vilje til at investere i den grønne omstilling – en investering, der netop vil gavne vores lokalområde og måske tiltrække nye beboere, der gerne vil flytte til et område med synlige beviser på, at vi er på vej ind i en tid med vedvarende energi.

Der er ingen støj eller andre gener fra solceller – de er fredelige hele vejen igennem. Og visuelt kan man sagtens tåle at se på dem. At det så er med i Palsgaards planer, at økologiske får fra Barritskov skal afgræsse arealerne under og omkring solcellerne, gør da bare projektet endnu mere spændende – det bliver en attraktion for vores område!

Meningen med kystnærhedszonen på tre km er ikke, at den skal bremse udviklingen – men at man fra sag til sag skal vurdere virkningerne fra et givet projekt. Det giver god mening – og i tilfældet med det planlagte solcelleprojekt har jeg ikke fantasi til at forestille mig, at der vil være nogle negative virkninger.

Så ja tak til solceller og nej tak til stive restriktioner, hvor man på forhånd vil forhindre et visionært anlæg, der vil styrke vores lokalområde og være med til at virkeliggøre en grøn fremtid uden fossile brændsler.


Der er ingen støj eller andre gener fra solceller – de er fredelige hele vejen igennem.

Inga Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce