Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Jeg er sikker på, julemanden er immun overfor corona

Klummeskribent René Rørvig. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Jeg glæder mig i denne tid, nu falder julesneen hvid, så ved jeg julen kommer.

Det er faktisk den eneste linje, jeg kan fra Peters Jul, men ikke desto mindre fortæller den meget godt det, jeg og mine børn længes efter - nemlig den hvide jul. Min datter på seks håber inderligt, at der kommer sne i år og ikke det samme grå sjask som de seneste år.

Julen er traditionernes tid. En af traditionerne er, at vi følger hvidjuls barometeret i vejrudsigten og håber til det sidste, at det svinger ud til fordel for den hvide jul. Det er næsten som om, at vi måler julestemning i, hvor meget sne der kommer juleaften - jo mere sne jo glædeligere en jul.

I år er det ikke kun manglen på sne, som vi frygter vil komme til at true vores jul og vores traditioner; nyhederne taler om, at vi nok skal forberede os på, at de sociale restriktioner kommer til at vare julen over. Det vil sige, at bl.a. julefrokosterne aflyses, og familie sammenkomster bliver begrænset - alt sammen for at minimere smittekæder, så vi kan passe på hinanden. I år vil vi skulle holde afstand, når julens trængsel og alarm melder sig. Måske det egentlig bliver meget rart, at vi kun er halvt så mange i butikkerne, mens vi stresser over, at skulle finde den helt rigtige gave til svigermor, eller når vi (igen!) kommer for sent i gang med indkøbene og må klare det sidste den 23.

Coronaen har gjort, at december pludseligt føles som en julekalender, hvor vi selv er hovedpersonen. Her har vi til opgave at overvinde “det onde”, inden det kan blive jul, og julefreden kan sænke sig den 24. december. Så hele familien kan samles til julemiddag, mens sneen begynder at falde stille og roligt.

Den store forskel på hverdagen lige nu, og så en julekalender er jo, at vi godt ved, hvordan det ender i den fiktive julekalender den 24. december. Det gør vi desværre ikke i den virkelighed, vi står i lige nu. Men skal dét stoppe os i at glæde os i denne tid? Det skal det ikke hos mig. Jeg vil til det sidste forsøge at holde fast i det gode humør og optimismen. Se på alt det, der kan lade sig gøre, og give børnene en jul, der ligner den, de kender, og trods restriktioner et øjeblik glemme, at vi lever midt i en pandemi.

Der skal stadig pyntes op til jul, bages julegodter, findes juletræ, gives gaver. Nissen kommer stadig på besøg og får risengrød, for jeg er sikker på, at julemanden og nisserne er immune overfor corona.

Så skal vi for en stund ikke prøve på at fokusere på det, der giver julen værdi, og prioritere nærværet med vores børn og nære familie, i stedet for at lade os bremse af alle begrænsningerne. Og ellers bare som altid håbe på, at vi får en hvid jul, så er jeg sikker på, at det nok også skal blive en glædelig jul i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Iværksætterlysten trives trods corona: Flere kvinder springer ud i livet som selvstændig

Annonce