Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Julekor drager frivillige sangere til Løsning Kirke: Har fem øvegange inden koncerten

Det er femte gang i streg, Løsning Kirkes julekor fremfører julekoncert i Løsning Kirke. Foto: Michael Svenningsen
Over 50 frivillige sangere og musikere deltog søndag i Løsning Kirkes julekor, der for femte gang sang julen ind i kirken med julesalmer, carols, gospel og fællessange.
Annonce

Løsning: Løsning Kirkes julekor har endnu engang tiltrukket over 50 lokale sangere. Normalt har kirken ikke et fast kor, men de seneste år har kirken op til jul organiseret et kor, som står for den særlige tradition De ni læsninger.

Sammen har sangerne brugt fem øveaftener på at stable en julekoncert på benene, som fandt sted søndag i en stopfyldt Løsning Kirke med alt fra julesalmer til gospel og fællessange.

Mette Juelsgaard Christensen, der er sanger i og frivillig koordinator for julekoret, glæder sig over, at det år efter år kan lade sig gøre at fremføre en stor julekoncert med succes.

- Julekoret bestod i sit første leveår af 25 frivillige sangere, men de senere år har vi været omkring 50, hvoraf godt halvdelen normalt kommer i folkekirken. Det er skønt at se den store tilstrømning til koret hvert eneste år, siger Mette Juelsgaard Christensen.

- Jeg er positiv overrasket over alt den energi, der har været tilstede på alle øveaftenerne, siger korleder Lasse Kobbersmed. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Glad i låget

En stor del af julekorets sangere mener, at det er en fornøjelig tradition at deltage i korets fællesskab – også selvom man ikke nødvendigvis kan læse noder eller synge som Stig Rossen.

- Sang gør en glad i låget, og vi synger sammen som en enhed på vores øveaftener op til julekoncerten, og derfor er det jo en ekstra vidunderlig følelse, når julekoncerten lykkes for os om søndagen. Niveauet er blevet ret højt i år, og halvdelen af sangene er på engelsk. Især de engelske carols er svære at synge, siger Ulla Lykke Laursen fra Løsning, som synger sopran i Løsning Kirkes julekor for tredje år i rap.

Mændene i Løsning Kirkes julekor kan tælles på to hænder, men til gengæld har flere af dem mange års erfaring med at synge.

- Man kan ikke være sur, når man synger. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Alle bekymringer forsvinder, fortæller Thomas Thomsen fra Horsens, der har sunget gospel i 17 år og i Løsning Kirkes julekor i tre.

Han skulle synge som solist i julesalmen “En rose så jeg skyde” til julekoncerten, hvilket han så frem til i stor spænding.

- At være solist på sådan en dag er grænseoverskridende, hvis der er noget, der er, siger Thomas Thomsen.

Annonce

Organistvikar trådte til

Eftersom den nuværende organist i Løsning og Korning Kirker, Line Skydstofte Nikolajsen, er på studieorlov, har pianist og gymnasielærer Lasse Kobbersmed fra Aarhus for første gang taget rollen til sig som korleder og organistvikar for julekoret.

- Jeg er positiv overrasket over alt den energi, der har været tilstede på alle øveaftenerne. Der er så vildt meget lyd, og folk har koncentreret sig om at blive dygtigere, siger en smilende Lasse Kobbersmed.

Den sidste øveaften inden julekoncerten deltog en flok gymnasie- og efterskoleelever med blandt andet el-guitar, bass, trommer og trompet i et samspil med julekoret og en række lokale musikere.

- Det unge ensemble kan give en større musikalsk oplevelse for de besøgende til julekoncerten, siger Lasse Kobbersmed.

Han mener, at julekorets medlemmer skal have det rart, når de synger sammen, men samtidigt tage sangenes budskaber seriøst.

- Det er vigtigt, at julekoret også tager bibelhistorien alvorlig, og at de reflekterer over ordene i sangene og salmerne, når de synger dem, siger Lasse Kobbersmed, der også fortæller, at julekoret selv har været med til at udvælge de sange og salmer, som kandiderede til årets julekoncert i Løsning Kirke.

Løsning Kirkes julekor fremførte både julesalmer, carols, gospel og fællessange i Løsning Kirke søndag eftermiddag. Foto Michael Svenningsen
De godt 400 tilhørere til koncerten fik også lov til at synge med. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce