Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Købmandsgaard i sjællandsk fremmarch: - Et af vores større opkøb

Adm. direktør Christian Christensen gør med opkøb klar til at vinde sjællandske markedsandele. Foto: Michael Svenningsen
Med en målsætning om at vinde markedsandele på det sjællandske kornmarked har Hornsyld Købmandsgaard netop købt alle aktier i Glostrup-virksomheden Nielsen & Smith, som har styrkerne inden for såsæd og økologi.
Annonce

Hornsyld: For fire år siden overtog Hornsyld Købmandsgaard majoriteten af Glostrup-virksomheden Nielsen & Smith for at få foden inden for på det sjællandske kornmarked.

Men rollen som medejer er ikke længere nok, så derfor blev også den resterende del af virksomheden overtaget torsdag. Den bagvedliggende grund er især, at Nielsen og Smith har sin styrke inden for såsæd og økologi.

- Sidstnævnte er et marked i stor vækst, hvor vi slet ikke var repræsenteret for fire år siden. I stedet for selv at bygge det op, fandt vi vores vej ind gennem specialisterne, og vi har fremadrettet store forventninger til købet, siger adm. direktør Christian Christensen fra Hornsyld Købmandsgaard.

Det var vigtigt med samtlige aktier for at kunne høste synergierne mellem vores aktiviteter i Jylland og Sjælland.

Christian Christensen, adm. direktør, Hornsyld Købmandsgaard

Annonce

Tydeliggør prioriteringen

For de nuværende ca. 20 medarbejdere får det ingen mærkbare konsekvenser, at ejeren nu er en anden. Navnet Nielsen & Smith bevares, ligesom der af ganske bestemte grunde heller ikke røres ved arbejdspladsens beliggenhed.

- Med købet vil vi gerne gøre det tydeligt, at vi prioriterer det sjællandske marked højt, og at vi nu går efter at erobre markedsandele, siger Christian Christensen, som med Hornsyld Købmandsgaard i forvejen sidder på fem-seks pct. af det danske grovvaremarked til landbruget.

Han ønsker ikke at oplyse købsprisen for virksomheden, som ud af en omsætning på 177 mio. kr. endte sit seneste regnskabsår med et overskud på knap 12 mio. kr.

- Men det er et af de større opkøb, vi har foretaget os, siger Christian Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce