Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

K-forslag: Send skoleeleverne på ekstra lejrskole og giv ekstra lektiehjælp

Lars Jensen. Arkivfoto

Læserbrev: Det har været et dyrt år. På mange måder. Også det, som ikke kan gøres op i penge.

De ældste elever i folkeskolen har siddet bøjet over computer-skærmene og forsøgt at holde modet oppe.

Men trods en kæmpe indsats fra vores dygtige lærerkorps må vi jo nok indse, at mange elever ikke er nået op på samme niveau, som de ville have været i en tid uden corona, virtuel skolegang og social afstand.

Mange unge har også døjet med ensomhed og trangen til at mødes kammeraterne. Måske er det gået hårdest ud over de stille elever. Dem, der bekymrer sig mest om fremtiden, og hvordan det nu skal gå med gymnasiet eller den faglige uddannelse, de står over for at skulle begynde på efter sommerferien.

Mange afgangselever skal til at genlære deres sociale kompetencer, inden de fortsætter deres uddannelser.

En super ide, hvis Hedensted Kommune fik stablet vores egen ungdoms-corona-hjælpepakke på benene, inden det er for sent.

Der er masser af midler, som vi kan søge i nogle af de milliard-hjælpepakker, som Folketinget har vedtaget. Ellers er det en vigtig investering, vi bør foretage her og nu.

De konservative i Hedensted foreslår konkret, at vi hurtigt får undersøgt, om det i takt med vaccinationsprogrammet var en mulighed for de ældste elever at komme på en ekstra lejrskole, så de sammen med deres lærere kunne få en frisk indsprøjtning af lidt gåpåmod, socialt samvær og gode oplevelser væk fra den virtuelle verden.

Mange unge er bekymrede over de krav, de vil blive mødt med i gymnasiet eller teknisk skole. Jeg tror - igen med respekt for vaccinationsprogrammet - at det kunne være en fantastisk ide, hvis Hedensted tilbød de unge ekstra lektiehjælp efter sommerferien. Eller måske rettere en slags mentor-ordning.


Et tredje forslag går på, at vi støtter vores lokale foreningsliv med 100 kr. ekstra tilskud i 2021, så de unge ikke kun får pusten op igen, men også fik mulighed for at mødes med andre unge.

Lars Jensen


Et tredje forslag går på, at vi støtter vores lokale foreningsliv med 100 kr. ekstra tilskud i 2021, så de unge ikke kun får pusten op igen, men også fik mulighed for at mødes med andre unge.

Det ville være med til at sende et godt signal til vores unge om, at det nu er på tide at se fremad, og at vi vil gøre meget for, at de får et godt ungdomsliv og en god uddannelse.

Det Konservative Folkeparti vil arbejde målrettet for at gøre Hedensted til ungdommens by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Petanqueklub frustreret efter gentagne tilfælde af hærværk: Det er os selv, der skal bruge flere tusinde kroner

Annonce