Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Kamp om flag med skydere og skumpile: Børn har fået et anderledes idrætstilbud

750 skumpile har Klakring IF været ude at investere i, så børnene på Nerf-holdet løber ikke tør for skud i kampens hede. Foto: Søren Gylling.

Klakring IF har taget en spirende leg ind som en ny foreningsaktivitet, der kan appellere til børn, som ikke er til de traditionelle tilbud.

Annonce

Juelsminde: Det er ikke alle børn, der synes håndbold eller gymnastik er sagen.

Det er man bevidst om i Klakring IF, der tilbyder de to traditionelle aktiviteter, men har været på udkig efter en lidt anderledes ting at tilbyde børn.

Valget er faldet på den spirende leg Nerf, og for nytænkningen, der kan inkludere nye børn i idrætsforeningen, er Klakring IF blevet nomineret til Hedensted Kommunes initiativpris.

- Vi vil gerne have børn ud at bevæge sig og give dem noget sjovt at være sammen om. At kommunen synes, det er et godt initiativ, gør os bare rigtig glade, siger Berit Schmidt Hansen, bestyrelsesmedlem i Klakring IF.

Hanne Olesen er sammen med resten af Nerf-holdet nomineret til en initiativ-award. Foto: Søren Gylling
Annonce

Kommer fra USA

Nerf står for noget så udenlandsk som "non-expanding recreational foam", der kan oversættes til ikke-udvidende, rekreativt skum.

Det er navnet på en amerikansk legetøjsproducents serie af plasticvåben, der kan affyre skumpile.

De kan bruges til en redskabsbane-leg, hvor to hold forsøger at stjæle hinandens flag.

Det skal ske uden at blive ramt af pile, og kampene kan vare i op til ti minutter, forklarer Berit Schmidt Hansen.

- Hvis man bliver skudt, så skal man gå en tur på en balancebom for at blive levende igen. Næste gang kan det være, man skal sjippe. Det er noget, vi har lagt ind, fordi vi vil undgå, at nogen bare skal stå og kigge på. Vi forsøger at få bevægelse ind alle de steder, vi kan, siger hun.

Annonce

Sæsonen godt i gang

Klakring IF er inspireret af de kommunale bibliotekers Nerf-arrangementer og sporede sig ind på interesse-niveauet ved Juelsminde Fredagsklub i Juelsminde Hallerne.

30 børn ville lege med, og det var nok til, at det skulle afprøves som en fast ugentlig aktivitet.

16 børn har tilmeldt sig den første sæson, som er i gang.

De kommer som udgangspunkt med deres egne våben og sikkerhedsbriller, mens Klakring IF sørger for at stille redskabsbaner op, styre løjerne og uddele ammunition. Hele 750 skumpile har klubben indkøbt.

- Man skyder rigtig meget, så halvvejs bliver vi nødt til at hjælpe hinanden med at samle sammen, siger Berit Schmidt Hansen.

Hun har indtryk af, at tilbuddet er lykkedes med at tiltrække en bred gruppe af børn, og hun forestiller sig, at forårssæsonen bliver efterfulgt af mange flere.

- Det er jeg ret sikker på. Vi stopper sæsonen 5. april, og der er børn, der er begyndt at spørge, hvornår vi starter op efter sommerferien, siger hun.

Nerf er for børn, der går i 1. klasse til 4. klasse. Aktiviteten foregår hver anden fredag fra kl. 17.45 til 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce