Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Karina sadlede om og blev iværksætter - i dag lever hun af uderummet

Karina Kaas Steensen lever af at skabe det personlige uderum - en ide hun fik, da hun for fem år siden besluttede sig for at revurdere sit arbejdsliv. Det er der kommet enkeltmandsfirmaet Kaas Outdoor Living ud af, som hun driver fra privaten på Trehusevej ved Hedensted Skov. Foto: Søren E. Alwan

På Trehusevej ved Hedensted Skov lever og driver Karina Kaas Steensen sit enkeltmandsfirma Kaas Outdoor Living. På fem år har hun skabt sin egen arbejdsplads, hvor udeområder til hygge, afslapning og velvære er omdrejningspunktet.

Annonce

Hedensted: På Trehusevej ved Hedensted Skov bor iværksætter Karina Kaas Steensen med sin mand og to børn på 12 og 15 år. Fra adressen driver hun på femte år firmaet Kaas Outdoor Living.

Den i dag 47-årige erhvervskvinde fravalgte i 2013 en stabil og god karriere inden for kommunikation og salg for i stedet at forsøge at udleve sin drøm om at arbejde med noget, der gør hende glad helt ned i storetåen.

På de fem år, der nu er gået, har hun skabt Kaas Outdoor Living, der via agenturer samarbejder med en række firmaer i og uden for Danmark. Det er indtil videre blevet til kunder i 12 lande.

- Mit daværende firma gik konkurs, og i stedet for at søge et nyt job, satte jeg mig ned og tænke over, hvad der egentligt gjorde mig glad arbejdsmæssigt. Herfra begyndte drømmene om at skabe mit eget - noget, hvor naturen er involveret, som jeg altid har holdt meget af at færdes i - og noget, hvor jeg kan skabe glæde for andre, fortæller Karina Kaas Steensen.

Trods travlhed i hverdagen summer det af overskud på firma- og privatadressen, som Karina Kaas Steensen og hendes mand Henrik Steensen løbende har renoveret på, siden de flyttede ind i huset i 1998.

- Lad dig ikke snyde. Jeg har gjort det let for mig selv, lyder det fra Karina Kaas Steensen, da hun byder velkommen til sit hus og arbejdsplads og tager imod roser om et flot indgangsparti af avisens udsendte.

- Jeg har heller ikke 70 timer i døgnet, og jeg ønsker ikke at leve i et hus og med en have, der er revet ud af et boligmagasin og som stresser, fordi det hele skal se perfekt ud. Glem det. Det kommer ikke til at ske, siger hun og smiler.

Jeg anbefaler ikke et kæmpe stort terrassebord, der kan rumme langt over 10 personer, hvis det reelt set kun er en til to gange om året, man får det benyttet. I stedet har jeg herhjemme etableret en loungeafdeling og andre mindre afdelinger til afslapning og velvære - det fungerer for os.

Karina Kaas Steensen

Karina Kaas Steensen

47 år.Flyttede til Hedensted i 1999.

Født og opvokset ved Viborg, men boet det meste af sin ungdom ved Mølholm i Vejle.

Har en handelsuddannelse med kommunikation og salg og har tidligere arbejdet som blandt andet eksport-assistent.

Taler seks sprog.

Gift med Hedenstedfødte Henrik Steensen. Parret har to børn på 12 og 15 år.

Familien bor ved Hedensted Skov.

For 47-årige Karina Kaas Steensen handler det ikke om at leve med et perfekt uderum - det handler derimod om at skabe enkelte spots udenfor, som giver plads til ro, hygge og velvære ovenpå en travl hverdag. Netop den pointe lever hun i dag af at formidle og forklare samtidig med, hun arbejder med forskellige firmaer ud fra netop det mantra. Her ses hun i et af sine egne loungeområder ved privaten. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

At føle sig tilpas

Men, hvad er det mon så, der er midlet bag den flotte indgang og de mange fine vues, der skal vise sig at dukke op, da Karina Kaas Steensen åbner døren og byder indenfor og videre ud i sin have.

- Først og fremmest, så handler det om, at man som familie indretter sig, så man kan hygge sig i et behageligt miljø udenfor og samtidig have noget dejligt at kigge på indefra og ud gennem vinduerne. Jeg anbefaler ikke et kæmpe stort terrassebord, der kan rumme langt over 10 personer, hvis det reelt set kun er en til to gange om året, man får det benyttet. I stedet har jeg herhjemme etableret en loungeafdeling og andre mindre afdelinger til afslapning og velvære - det fungerer for os.

Karina Kaas Steensen har selv skabt sine uderum sammen med ægtemanden Henrik Steensen over en årrække.

- Jeg bruger i dag at dele områderne på de sociale medier - på min Facebook- og Instagram-profil. Jeg synes, at jeg har noget at have alt det her i. Mit liv suser derudaf som hos så mange andre. Og når jeg er hjemme, skal jeg kunne slappe af og nyde. Derfor taler jeg altid om at gøre det let for sig selv og om at skabe nogle miljøer udenfor, der er rare at være i - og se ud på, selv på en råkold og mørk vintermorgen, fortæller hun.

Sådan kommer man i gang med et uderum

Det kan virke uoverskueligt at skulle etablere et område udenfor. Men ifølge Karina Kaas Steensen er det et spørgsmål om teknikker. Hun giver her sine bud på, hvad alle kan gøre for at komme godt i gang:


  1. Begyndt med at lægge fokus på et til to spots, man kan se indefra sit hus og tænk i belysning af et afgrænset område, som gør godt for øjet en vintermørk morgen- eller aften.
  2. Ryd ud og op - alt for mange ting larmer unødvendigt.
  3. Tag udgangspunkt i det, du allerede har stående. Når du vil købe ind til dit udeområde, så invester i ting, der kan stå distancen udenfor - hynder og møbler, der er beregnet til at være ude året rundt.
  4. Køb lidt, men godt. Med hensyn til krukker, så køb færre og større - det letter pasningen. Køb tre planter i stedet for en. Det giver volumen, ser flot ud og glæder dit hjerte langt mere.
  5. Tænk også i højder - hæng blandt andet nogle mindre potter op i udhæng eller på facader.
  6. Tænk praktisk og invester i blomster og træer, vælg god kvalitet og flerårige planter, så kan du nyde dem i mange år- blandt andet forskellige græsser og nordens oliventræ kaldet pilebladet pære, der kan tåle frost og sne.
  7. Køb evt. sø-sten, som man kan lægge i sine krukker, når vinteren står for døren. De holder på jorden, der så ikke gør krukker og terrasseområdet beskidte, når det regner, og giver desuden et flot udtryk. Til jul kan man dække af med mos i krukkerne og pynte med røde æbler.
  8. Husk, at det aldrig kan blive perfekt, når man arbejder med outdoor-indretning. Naturen udfordrer konstant. Derfor skal du indrette områder, der gør dig glad - på trods af vejret. Lær at elske processen, det kan være ren mindfulness og husk - der er flest smukke og rolige dage frem for storm og blæst.
  9. Tænk positivt - det kan lade sig gøre at skabe et skønt udeområde - og husk, at det er det udtryk, du bedst kan lide, og ikke et billede fra et boligblad, som du skal skabe.
Personligt og professionelt fokuserer Karina Kaas altid på at skabe forskellige vues. Blandt andet har hun selv valgt at gøre lidt ekstra ud af sit og familiens indgangsparti. Kransen på døren har hun selv pyntet - og det er ikke svært, og tager ikke lang tid, hvis bare man tør at kaste sig ud i det med et smil, lyder rådet. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Inddrag naturen

For det er, ifølge Karina Kaas Steensen, ikke kun sommeren forbeholdt at kunne nyde sit uderum.

- Vi får så meget foræret af naturen, først og fremmest energi. Så hvorfor lukke det ude, når man kan invitere det hele ind - året rundt, forklarer Karina Kaas Steensen.

- Mange spørger mig, hvordan man så gør det, og her fortæller jeg, at det kan gøres med ganske få virkemidler og ved at udvælge et par spots ved huset, som også er synlige inde fra sit hus. Man kan begynde med at stille en stol og et bord frem og en blomst, man er glad for. Så er man i gang og kan med tiden bygge på derfra.

Karina Kaas Steensen er også fortaler for udebelysning på udvalgte spots, som hun mener, er med til at indkredse de områder, man ønsker at gøre lidt ekstra ud af.

- Når det bliver efterår og vintermørkt udenfor, er det en gave stadig at kunne have noget rart at se på. Her hjælper belysning os godt på vej. Jeg har blandt andet et område ude foran mit køkkenvindue, da jeg opholder mig meget i køkkenet, fortæller hun.

Udvælg få ting og tænk i at placer dem i forskellige højder som de her hængende krukker. Det gør noget positivt for oplevelsen og hyggen udenfor, at ikke alt står på jorden, forklarer Karina Kaas Steensen. I højre side ses blandt andet en potteskjuler fra det firma, Living by Heart, som Kaas Outdoor Living samarbejder med og som er malet af psykisk sårbare mennesker. Potteskjuleren er en videreudvikling af firmaets udendørs-lyseholder, lavet ud af en tomat-blikdåse. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Foredrag og netværk

I dag banker hjertet som aldrig før for de agenturer, hun har fået ind i Kaas Outdoor Living.

Blandt andet er der firmaet Living by Heart - et social økonomisk selskab i Ry, hvor psykisk sårbare mennesker producerer håndlavede interiørprodukter til terrasser og haver, og som i dag sælger til en hel række butikker i og uden for landets grænser. De skal alle besøges med jævne mellemrum, og det sørger Karina Kaas Steensen for - hun har agenturet for firmaets produktudvikling, salg og marketing.

For et år siden har Kaas Outdoor Living udvidet med foredrag og workshops om iværksætteri og om arbejdslivet med uderum som udgangspunkt.

Første forespørgsel var fra Spinderihallerne, hvor Karina Kaas Steensen selv deltog i netværk, da hun besluttede sig for at blive iværksætter.

- Pludselig er jeg blevet en af de erfarne. Opgaven er jeg meget ydmyg og beæret over. Da jeg begyndte som iværksætter, var der ikke et tilbud i Hedensted, og netværket i Vejle gjorde, at jeg ikke følte mig helt alene - det har jeg nydt utroligt godt af, siger hun.

Karina Kaas Steensen får ugentligt en hel del tilbud om samarbejder og andre opgaver, men vælger mange gange at takke pænt nej.

- Jeg har fået skabt mig en utrolig god base nu, og den skal plejes og passes. Desuden handler det meget om at værne om de værdier, jeg driver mit firma efter - udgangspunktet i naturen og at skabe glæde for andre. I det stortrives jeg, siger hun.

31. oktober holder Karina Kaas Steensen et lokalt inspirationskursus under titlen "Indret dit uderum til efteråret og vinteren". Det finder sted på Rindbæklund i Hedensted.

Fra køkkenet har Karina Kaas Steensen skabt et kig ud mod haven med det, hun kalder for et rart kaffe latte-møbel. Der er for hyggens skyld desuden lys i udhænget til de vintermørke dage og -aftener, så området ved husgavlen bliver lyst op, mens andre dele af haven så kan ligge mørkt hen. Foto: Søren E. Alwan
Det største kig mod haven er området mellem stuen og køkkenalrummet - et område familien bevæger sig igennem flere gange om dagen, og som derfor fortjener en god udsigt, mener Karina Kaas Steensen. Foto: Søren E. Alwan
For nogle år siden etablerede Karina Kaas Steensen og manden Henrik Steensen en overdækket garage med denne terrasse. Her kan familien forlænge opholdet udenfor og befinder sig ofte her selv på regnfulde dage. Foto: Søren E. Alwan
Tænk i materialer, der er beregnet til at stå distancen udenfor året rundt - møbler og puder. Foto: Søren E. Alwan
Karina Kaas Steensen tager afsæt i sit eget hus på de sociale medier, når hun skal formidle sin kunnen om udeområder, som hun og hendes mand har bygget op løbende hen over årene. Foto: Søren E. Alwan
Uderum med plads til hygge er omdrejningspunktet for Kaas Outdoor Living. Personligt har Karina Kaas Steensen sørget for at indrettet sig ud fra det mantra. Også på terrassen er der tænkt i belysning i udhænget, så terrassen kan pyntes op og blive set på de mørke dage. Foto: Søren E. Alwan
Endnu et kaffeområde med mulighed for at slappe af med enkle krukker, grønt og ro for øjet - her ved familiens overdækkede garage. Foto: Søren E. Alwan
Enkelt og godt - Karina Kaas Steensen opfordrer til, at man rydder ud og op, inden man begynder at indrette sine udeområder. Tanker som "det kan jeg ikke", skal også ryddes af vejen, siger hun. Intet skal være perfekt og måske skal man begyndte med at stille en stol og et bord med en plante, man synes om, ud på et spot og så stille og roligt bygge på derfra, lyder opfordringen. Foto: Søren E. Alwan
Et vue fra stuen ud på haven - og på terrassen, hvor Karina Kaas Steensen inden længe vil plante nogle af sine krukker til, så hun har noget smukt at se på fra stuen, når det køligere efterårsvejr begynder. Foto: Søren E. Alwan
Velkommen til skoven - Karina Kaas Steensen byder velkommen til sit firma og privaten ved Hedensted Skov. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce