Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: En klat maling og lidt ekstra lys gør en kæmpe forskel

Elisabet Hyttel. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Klummen: Når det er halloween, er der et sted i Hedensted, som ikke kræver uhyggeligt udstyr for at være skræmmende.

Tunnelen under jernbanen mellem Østerbrogade og Vesterbrogade.

Med graffitiindsmurte vægge, hullet asfalt og lys, der minder om lyssætningen i Lars von Triers serie "Riget", har den smalle tunnel være lige så hyggelig at gå igennem som en tur ind i et spøgelseshus.

Tunnelen er blevet et symbol på, at centrum af Hedensted fremstår trist og uindbydende.

Vi har fået en meget flot indkørsel til byen i form af Horsensvej med træer og bede, men lige så snart man er forbi det, venter hullet asfalt, en anonym rundkørsel og et trist torv.

Byens borgere har brokket sig over tunnelen i årevis, der har været planer for at gøre den bredere og kønnere, men ind til for to uger siden var det alt sammen snak.

Så skete der endelig noget. En borgergruppe ført an af kommunen gik i aktion med sæbevand og malerspand, og mere er på vej i form af ny asfalt, bedre belysning og skilte med glade farver og positive udtryk.

Og hvad så, tænker du måske. Hvad kan en klat maling og noget lys gøre?

Heldigvis en hel masse.

Du gør det formodentlig selv hvert år ved denne tid. Hænger lyskæder på dit hus og pynter op til jul. Når det bliver forår trænger væggen måske til en ny farve eller haven skal plantes til med blomster.

Selv små ting kan gøre en forskel for, hvordan vi opfatter vores omgivelser. Når jeg bevæger mig rundt i kommunen, ses det tydeligt.

I Juelsminde har man i mange år været gode til at få Odelsgade til at se hyggelig ud året rundt. Måske fordi byen er meget bevidst om, at den hele tiden bliver kigget efter i sømmene af turister, der hurtigt finder andre græsgange, hvis ikke byen er indbydende.

I Tørring er man også kommet godt i gang med en ny indgang til byen og en renovering af hovedgaderne med blomster og træer og en ny bro over Gudenåen, og inden længe venter byens torv.

I Løsning er Vestergade gået fra grim ælling til smuk svane, mens borgerforeningen præmierer de husejere på hovedgaderne, der gør noget for at forskønne deres ejendomme.

I Hedensted er det som sagt Horsensvej og nu tunnelen, der har fået et tiltrængt makeover.

Det er små skridt i Hedensted, men det er bevis på, at der sker noget. Og jo mere der sker, jo mere får indbyggerne forhåbentlig lyst til at deltage og være med til at gøre byen endnu kønnere. Det kunne være ved at møde op til de såkaldte BID-møder, hvor kommunen, foreninger og almindelige borgere sammen arbejder på at gøre byen hyggeligere og mere spændende at være i.

For hvem har lyst til at bo i en by, hvor man kun brokker sig over, hvor grimt der er? Nu er der i det mindste blevet en ting mindre at brokke sig over. Så slå et smut ned under jernbanen og glæd dig over, at Hedensted er blevet en lille smule kønnere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce