Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Har du holdt kaffepause i dag?

Hedensted: Klummeskribent René Rørvig. Foto: Michael Svenningsen

Den første kop kaffe om dagen er bare lykken. Duften af friskbrygget kaffe giver så dejlig en ro. Jeg nyder at stå op før alle de andre i huset, og nyde en kop kaffe helt for mig selv. Der er en helt speciel ro om morgenen, før alle står op. Der er plads til tanker og gennemgang af dagen, der kommer. Herefter går det slag i slag resten af dagen. Heldigvis er der indlagte kaffepauser, dog uden den samme ro, men her har de også en anden funktion at udfylde.

Her er de med til at holde fokus, give plads til fordybelse, men nok lige så vigtigt give en hjernepause, så der lige bliver tid til at lukke ned for koncentrationen, for derved at kunne arbejde effektivt igen bagefter.

Skulle der være en dag, hvor der ikke har været tid til at drikke en kop kaffe på arbejdet, er det som om, at der mangler noget, når man kommer hjem. Måske er det ikke kaffen, der har manglet, men nok nærmere den uformelle og sociale kontakt med kollegaerne, der mangler. Altså hyggen, og den må vi for alt i verden ikke glemme. For det er det, der med til at binde en arbejdsplads sammen.

Annonce

Vi danskere er storforbrugere af kaffe. Vi er en af de nationer i verdenen, der drikker allermest kaffe. Den er en fast del af vores hverdag, arbejde og sociale liv. Måske med god grund, for vi er også gode til at hygge os. Kaffen er på mange måder med til at bygge bro og binde os sammen. Hvor tit har du ikke hørt; “må jeg ikke lige invitere mig selv på en kop kaffe, så kan vi lige snakke om det”, eller “kommer du ikke lige over til en kop kaffe”?

Det lyder ikke så alvorligt, når vi blander kaffe ind i møder på den måde. Men samtidig skal man ikke undervurdere den styrke, der kan ligge i sådan et møde. Det bedste eksempel på det er i min verden Özlem Cecik, der benytter begrebet dialogkaffe, hvor det jo handler om at sætte modsætninger sammen og over en kop kaffe få sig snakket ind på en bedre forståelse for hinanden.

Der ligger noget fantastisk og usagt i det at invitere på en kop kaffe. For på den ene side har vi en uformel dagsorden for at mødes og få snakket tingene igennem, men samtidig handler det ikke om, at vi skal have lagt det store forarbejde i mødet inden, vi mødes mere ligeværdigt.

Selvom alt det her handler om kaffe, er det heldigvis ikke et must at kunne drikke det for at kunne invitere eller blive inviteret på kaffe. For det er ikke en let drik at give sig i kast med. Den kan godt nok være lidt bitter sådan en kop kaffe, så tag gerne en kop te eller kakao i stedet.

Bare husk kaffepausen, så der bliver lagt hjernepauser og sociale bindinger ind i hverdagene.

Og som en klog professor engang sagde, der er altid plads til kaffe med vennerne - men den historie må I få over en anden god kop kaffe.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Vejle-organist spiller til kyndelmisse i Glud

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Foredrag om De Stærke Jyder

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Fra roehakker til tv-direktør: Hør Ivar Brændgaard fortælle om sit liv

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Lokalkendt advokat takker af efter 'en menneskealder': - Jeg kommer da til at savne noget fast at stå op til

hedensted

BGI udvider med slag og spark: Står til at blive landets største med 750 elever til næste skoleår

Hedensted/Juelsminde Avis

Den sammenligning forstår jeg simpelthen ikke, at du vil være bekendt, Henrik Højlund

Hedensted/Juelsminde Avis

Blev taget på fersk gerning med trailer fuld af tyvekoster: Og så kom der en lang række sigtelser oven i puljen

Hedensted/Juelsminde Avis

Bil raseret på pendlerplads: Smadrede ruder og bagklap på vid gab

Hedensted/Juelsminde Avis

Blind med et brag: Foredrag med Simon Bendfeldt

Hedensted/Juelsminde Avis

Fællessang i Løsning

Hedensted/Juelsminde Avis

FællessangKastaniehøj

Annonce