Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Kan man tillade sig at tænke corona ikke kun er ”skidt”?

Hedensted: Klummeskribent Tina Bruun. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Kan coronavirussen lære os at sætte pris på ting, vi normalt tager for givet..?

Lad mig starte med at understrege, at jeg på ingen måde sætter pris på COVID-19, og hvad den medfører af skæbner, eller hvad den gør ved erhvervslivet og landets økonomi osv. Det jeg vil prøve på er at finde lidt positivt midt i alt coronakaos.

Vi er i en historisk tid, vi skriver faktisk historie, mens vi gennemlever coronakrisen, derfor er det vigtig at få alle sider med…ikke kun de negative, som naturligt nok overskygger let.

For der er, efter min mening, noget positivt at finde, når det nu ikke kan være anderledes. Jeg bliver stolt og rørt, når der fra lokalsamfundet side indsamles og indkøbes blomster, som uddeles til plejecentre til glæde for de ældre, der er ”indespærret” og uden besøg fra deres kære.

Som pårørende til en på et demensafsnit varmer det utrolig meget. Eller når der spilles digitalt bankospil med det formål at øge fokus og handel i de lokale butikker. Når lokale restauranter tilbyder ”coronavenlige” take away menuer, og når unge sangtalenter tilbyder deres sang i baggårde og på gader. Kigger man godt efter, findes der utrolig mange tiltag opstået af et godt hjerte i denne coronatid.

Jeg synes, det er helt fantastisk, at man for en stund kan glemme alt det negative coronavirussen bringer og lade sig rive med i sang for åben skærm, til glæde for nogen og til gene for andre, der ikke mener min sangstemme rækker til dette. Hvorfor gør man kun dette under ”krisen”…Burde vi ikke gøre det oftere..? Det er da utroligt befriende.

Der sker utrolig smukke og nærværende ting i Danmark og i verden under coronakrisen. Ting, som gør os opmærksomme på, hvor vigtigt det er at passe på hinanden, hjælpe hinanden og stå sammen. Måske vi skulle holde fokus på at beholde dette sammenhold også efter ”krisen”.

Coronakrisen er måske et vindue til at få ændret nogle ting, få videreført nogle nye traditioner, genskabe glæden ved at sætte andre først og på den måde få ført de gode ting, vi lærte under ”krisen” videre til livet efter corona.

Corona viser også i glimt andre positive sider, selvom det måske kun er for en lille stund, f.eks. forureningen rundt om i verden og lusene samt fnatangreb har fået strengere levevilkår.

Personligt har corona budt på fire ugers hjemsendelse med mand og to skolebørn. Hvornår vil det nogensinde ske igen..? Fire uger ”indespærret” med to teenager med hjemmeskole og en mand i fuld gang med renoveringsprojekt samt pasning af mit eget job. Næsten alt, i den ellers fyldte kalender, var ryddet, og udsigten til ”normalen” var ikke i sigte. Det vil nok aldrig ske igen, og jeg har elsket næsten hvert minut af det… Sikke en mulighed for at meddelagtiggøre teenagerne i social medfølelse og snakke om ”hvor kan vi hjælpe? ”Hvad kan vi bidrage med”? Prøve at guide dem gennem prøvelsen at holde fokus uden veninder, venner og øvrig familie omkring dem. Være kreative sammen så dagene ikke flød helt sammen og dele opgaverne, så det til sidst alligevel lignede en helt almindelig dag på ”kontoret”.

Alt dette taget i betragtning har corona ikke kun været ”skidt”, vel..?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce