Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Kommunens ansatte er vores største investering, og vi passer ikke nok på dem

Simon Bendfeldt. Pressefoto

Læserbrev: Hver eneste måned investerer vi mere end 100 mio. kr. i lønninger til de godt 3000 ansatte i Hedensted Kommune.

Alligevel vælger i omegnen af 19 pct. at forlade deres stillinger hvert år.

Det er et alt for højt tal. Det peger i retning af, at vi ikke passer godt nok på vores allesammens investering.

Annonce

Vi misligholder det hus, vi bor i, eller sørger ikke for at skifte olie på bilen. Det er alt for dyrt i længden.

Vi bør sikre os, at andelen, der forlader deres jobs årligt, reduceres betydeligt. Vi mister viden og erfaring i al for høj grad. Det betyder et tab af kontinuitet og kvalitet i mødet med borgere.

Det er også alt for dyrt at se mennesker forlade deres stillinger og bruge penge og energi på at oplære nye. For slet ikke at tale om de vanskeligheder visse områder har med overhovedet at tiltrække tilstrækkelig med arbejdskraft.

Vi ved alle, at der går en rum tid, fra nogen er ansat, til de præsterer deres bedste og er kommet tilstrækkeligt ind i opgaverne, til kvaliteten er i top.

Det er uanset, om man er ansat i plejesektoren, på skolerne, passer de mindste, er en del af sagsbehandlingen eller har andre vigtige opgaver i kommunen.

Nuvel, det koster at sørge for, at mennesker er vilde med deres arbejde. Måske ikke så meget som man skulle tro, og på længere sigt sparer vi betragteligt. Penge, vi kan bruge til at styrke kommunen og måske ansætte flere til særligt pressede områder.

Vi må have en ambition om, at ansatte ønsker at holde fast i Hedensted Kommune og skal slæbes væk i stedet for at trækkes derhen.


Der er nogen, som vil pege på, at medarbejderomsætningen er lige så høj i andre kommuner. Det er et skidt argument. Fordi andre gør det dårligt, må vi gerne stile højere.

Simon Bendfeldt


Der er nogen, som vil pege på, at medarbejderomsætningen er lige så høj i andre kommuner. Det er et skidt argument. Fordi andre gør det dårligt, må vi gerne stile højere.

Andre vil pege på, at det ligger i tiden at skifte arbejde. Det er også et dårligt argument. Mennesker, der har det fantastisk, løber ingen steder.

OK, der er nogen, som går på pension. Dem kan vi nok ikke holde på. Men at de skulle udgøre tæt på 19 pct. giver ingen mening.

Ansatte, der har det godt, gør det godt. Det vil vi alle kunne mærke, hvor vi kommer i kontakt med kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce