Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Kommunens to golfklubber er lukket på grund af corona og regn

Golfsporten i Hedensted Kommune har lukket ned for al medlemsaktivitet. Først og fremmest på grund af frygt for spredning af coronavirus. Her ses en spilsituation fra Hedensted Golfklub. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Frygten for spredning af coronavirus er nu også rykket ud på landets golfbaner. Tirsdag anbefalede Dansk Golf Union, at klubberne lukker helt ned for deres aktiviteter frem til 30. marts. Hedensted Golfklub har lukket nu, mens Juelsminde Golfklub i forvejen er lukket ned på grund af regn.
Annonce

Hedensted/Juelsminde: Tirsdag sendte Dansk Golf Union (DGU) en opfordring ud til landets mange golfklubber vedrørende situationen omkring coronavirus. Luk ned for al aktivitet!

Hedensted Golfklub valgte at følge opfordringen onsdag på et bestyrelsesmøde, mens man i Juelsminde Golfklub i forvejen er lukket ned på grund af banens beskaffenhed som følge af de enorme mængder nedbør, som denne vinter har budt på.

Opfordringen fra DGU til klubberne kom i kølvandet på statsminister Mette Frederiksens dekret om at lukke restauranter/cafeer og indendørs idrætsfaciliteter, og herunder en generel opfordring til folk om at blive hjemme.

Annonce

Tager ingen chancer

Hedensted Golfklub valgte på et bestyrelsesmøde onsdag middag at følge DGU's anbefaling. Det betyder, at klubhus, Pay & Play, 18 hullers banen og alle træningsfaciliteter er lukket ned frem til 30. marts. Det samme gælder for golfklubbens café, Café Rindbæk, der dog tilbyder takeaway. Formanden Per Kristensen siger:

- Det, synes vi ,er vores pligt situationens alvor taget i betragtning. Risikoen for smitte er måske ikke så stor, når man går rundt ude i det fri, men det er ikke en risiko, hvor lille den end er, som vi har lyst til at tage, så vi lukker ned. Så må vi jo bare håbe, at vi får bekæmpet coronavirus uden at dø af kedsomhed samtidig, siger han med et glimt i øjet.

Klubben lukker dog ikke helt ned, idet greenkeeperne får lov til at gå på arbejde under nedlukningen.

- De får jo rigtig god plads ude på banerne og går ude hele tiden. De møder forskudt, holder pauser forskudt og bruger ikke de samme redskaber. Derfor mener vi godt, at vi kan forsvare at lade dem gå på arbejde, mens klubben er lukket ned, siger klubbens golfmanager Claus Trier.

Annonce

Er lukket i forvejen

I Juelsminde Golfklub har det været meget nemt at følge DGU's opfordring, for klubben og banen er slet ikke åben endnu.

- Banen er jo blevet overdænget med vand hele vinteren, og det bærer den i den grad præg af lige nu. Hvor lang tid der går, før den er klar ved jeg ikke, men vi regner med at kunne melde noget ud til vores medlemmer sidst i næste uge, siger formanden Bjarne Hessel.

Den på det tidspunkt givne coronasituation vil dog også kunne påvirke en åbningsdato, så det er ikke kun vejrliget, der afgør, hvornår man igen kan spille golf i Juelsminde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce