Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Kram, tårer og afstandskrav: Så blev de første i kommunen konfirmeret

Lørdag formiddag fandt Hedensted Kommunes første syv konfirmationer sted. Det skete i Juelsminde Kirke, hvor blandt andet 14-årige Maria Koefoed Nielsen blev konfirmeret.  Marias mor var lykkelig på datterens store dag. Foto: Ludvig Dittmann
Lørdag blev årets første konfirmationsgudstjeneste i Hedensted Kommune holdt. En dag, der bød på både kram, tårer og afstandskrav.
Annonce

Juelsminde: Nu begynder det om lidt, og I skal bare nyde det, fordi det her er jeres dag.

Det var med disse ord fra sognepræst Marianne Dykær, at syv unge mennesker fra Juelsminde Skole lørdag formiddag klokken ni kunne træde ind i Juelsminde Kirke for at blive konfirmander.

En dag, som både de kommende konfirmander og deres familier havde ventet på i lang tid - men en dag, som de alligevel fik lov til at tage hul på før mange andre.

For de fire drenge og tre piger fra Juelsminde Skoles 7. d, der stod spændte og forventningsfulde i en snorlige række i kirkens våbenhus, havde nemlig ikke bare udsigt til at blive årets første konfirmander fra Juelsminde Skole - men fra hele Hedensted Kommune.

Annonce

Få hold og mindre plads

På mange måder var det dog en anelse anderledes konfirmationsgudstjeneste, der løb af stablen i Juelsminde lørdag formiddag.

For det første var konfirmandernes skoleklasse delt op i hold af seks til syv personer, hvorfor fire gudstjenester blev afholdt med en halvanden times mellemrum.

Samtidig var det ikke alle familiemedlemmer, der fik lov til at overvære salmer, prædikener og trosbekendelser på tætteste hold –  og heller ikke avisens udsendte journalist måtte komme ind i kirken.

Journalist og fotograf måtte - ligesom enkelte familiemedlemmer - vente i våbenrummet, da der var både afstandskrav og forsamlingsforbud i kirken. Foto: Ludvig Dittmann

Grundet den igangværende coronapandemi skulle der nemlig være to tomme bænkerækker mellem hver familie, ligesom hver enkelt konfirmand maksimalt måtte have syv tilhørere med, og de skulle indbyrdes holde to meters afstand.

Trods forbeholdene var det ifølge sognepræst Marianne Dykær dog vigtigt, at eleverne kunne fejre deres konfirmation, før de rykkede et klassetrin op.

- Det har været vores klare prioritet og største ønske at få de unge mennesker konfirmeret før sommerferien. Det er uden tvivl bedst for konfirmanderne, at det sker før ferien, så de ikke skal gå og vente helt til næste skoleår, siger Marianne Dykær, der oprindeligt skulle have konfirmeret eleverne sidste søndag i april.

Annonce

Alle har ventet længe

En af de familier, der var lykkelige for at kunne fejre dagen – men godt kunne have brugt lidt mere bænkeplads i kirken - var familien Koefoed Nielsen.

Her var både mor, far, moster, søster og to gange bedsteforældre mødt op for at opleve 14-årige Maria Koefoed Nielsens store dag.

- Det er så skønt. Det har vi ventet på længe, og vi har været nervøse for, om det overhovedet kunne lade sig gøre, siger Helle Koefoed, mor til Maria, hvis storesøster stod i lidt af et dilemma, da der samtidig var afslutningsweekend på efterskolen i Ølgod.

- Det sker jo kun én gang, så jeg ville simpelthen være her for min søster, og det fik jeg så heldigvis lov til, siger en smilende Line Koefoed, hvis moster måtte tage til takke med en bænkplads i våbenhuset sammen med avisens journalist.

Annonce

Fest i telt i haven

Smilende var 14-årige Maria Koefoed Nielsen også, da hun lidt før klokken 10 kunne omfavne sin fremmødte familie som nybagt konfirmand, hvor især en lang krammer med den alvorligt kræftramte bedstefar var et tårefyldt og følelsesladet øjeblik.

- Det er helt fantastisk, og nu glæder jeg mig bare til resten af dagen. Vi har slået et stort telt op i haven, hvor hele familien skal holde festen, og så kommer mine venner senere på dagen, fortæller en glad Maria Koefoed Nielsen.

Der blev afholdt fire konfirmationsgudstjenester i Juelsminde Kirke lørdag, mens yderligere fire vil foregå i henholdsvis As Kirke og Klakring Kirke søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce