Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Kunstnere åbner dørene til atelier

Keramikeren Helene Thing er en af den kunstnere, der åbner dørene til sit værksted. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Hedensted: I weekenden 5. til 6. september holdes der Åbne atelierdøre for første gang i Hedensted Kommune. 36 lokale kunstnere inviterer besøgende indenfor i deres private atelier, værksteder, gallerier og endda stuer.

Konceptet er allerede udbredt flere steder i landet og går ud på at åbne dørene – både konkret og i overført betydning – ind til kunsten og kunstnerne.

Som besøgende får man mulighed for at møde kunsten i sin oprindelige rå form og derudfra gøre sine egne vurderinger.

Annonce

- Jeg har valgt at være med i Åbne atelierdøre, fordi det er en unik mulighed for at lade besøgende kigge indenfor hos mig og se, hvor og i hvilke rammer min kunst bliver skabt. Det er også en god lejlighed for os som kunstnere at fremvise vores arbejdssted og kunsten i hjemlige rammer, siger keramiker Helene Thing fra Tørring i en pressemeddelelse fra kommunen om arrangementet.

- Kunstnernetværket i Hedensted Kommune har siden 2014 holdt en årlig fællesudstilling. I år skulle den have fundet sted i Stouby Multihus i marts, men på grund af corona måtte den aflyses. I stedet forsøger vi os med et nyt koncept, som passer rigtig godt til den situation, vi befinder os i, siger Liselotte Hillestrøm (S), formand for udvalget for Fritid og Fællesskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce