Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Løsning har fået nu tumleplads: Se, nu kommer de gamle også og leger

Der opstår straks konkakt mellem børnene og de ældre, som er nysgerrige på hinanden. Foto: Camilla Bo Krefeld

Løsnings nye tumleplads er placeret lige ved siden af plejecentret, så både børn og ældre kan få glæde af den - og af hinanden.

Annonce

Løsning: - Se, nu kommer de gamle også og leger.

Dagplejerne peger smilende hen imod de nye gæster på legepladsen, og flere af de små løber nysgerrigt hen for at hilse.

- Goddag lille ven, lyder det fra en ældre dame i kørestol til en lille purk, som genert gemmer hovedet bag en dagplejers ben.

Lidt efter kigger han dog frem igen, og der opstår en god kontakt mellem de to generationer.

To generationer mødes fra hver sin "vogn" - og pædagoger og plejepersonale hjælper til med snakken. Foto: Camilla Bo Krefeld
Annonce

Kold legeaftale

Det er koldt i dag, men både de gamle og børnene er godt klædt på til mødet på Løsnings nye tumleplads. Den blev færdig i slutningen af december, og i dag er første officielle arrangement, hvor dagplejebørn og ældre mødes på pladsen.

Lars Jensen, der har været med til at stable projektet på benene sammen med en gruppe borgere, er glad for det, han ser.

- Vi har valgt at placere tumlepladsen her ved plejecentret, fordi vi gerne vil skabe kontakt mellem børnene og de ældre. Det fungerer helt efter hensigten, siger han.

Der er lidt skepsis at spore over for den fremmede fotograf, men gyngen er der ikke noget i vejen med. Foto: Camilla Bo Krefeld
Annonce

Udflugt med madpakker

Tumlepladsen har både klatretårn, rutjsebaner og gynger, og i løbet af foråret skal der også stilles bænke og borde op, så dagplejerne kan tage madpakker med på udflugt.

Og det har de tænkt sig at benytte sig af, fortæller Britt Bach fra den private dagpleje Mariehønen.

- Vi kan jo se, hvordan de ældre lyser op, når de er sammen med børnene, og børnene er også glade for at snakke med de gamle. Derfor er det helt oplagt, at vi vil tage madpakker med, så de kan sidde her og spise sammen, når det bliver muligt, siger Britt Bach.

- Ja, bare slå til, så laver du musik, lyder det opfordrende fra en af de besøgende på legepladsen til den unge purk. Foto: Camilla Bo Krefeld
Annonce

En halv million

Mariehønen ligger i Stjernevejskvarteret, og her har dagplejerne savnet en legeplads, efter stadion blev revet ned.

- Vi er rigtig glade for, vi igen kan tage på udflugt til et fedt sted med gynger og rutsjebaner, siger Britt Bach.

Byens nye tumleplads har kostet på den gode side af en halv million kroner, og alle er velkomne til at benytte den. Den er en del af en større udviklingsplan for Løsning by.

Der er både legetårn, rutsjebane og gynger på den indhegnede legeplads, der ligger på en grund i tilknytning til plejecentret. Foto: Camilla Bo Krefeld
Børnene er meget nysgerrige på legepladsens nye gæster. Foto: Camilla Bo Krefeld
Tumlepladsen har kostet på den gode side af en halv million kroner, og den er klar til afbenyttelse. I løbet af foråret kommer der også borde og bænke, så man kan tage sin madpakke med og spise den der. Foto: Camilla Bo Krefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce