Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Ler fra Kragelunds haver er blevet til kunstudstilling

Kunstprojektet er blevet udvidet til den gamle gummivarefabrik, der ligger ved siden af roekulen for at have plads nok. Foto: Elisabeth Høegh Østergaard Pedersen

Kragelund: Keramiker Dina Schifter Pedersen kunne i weekenden slå dørene op til sit kunstprojekt "Kule" på Højmarksvej 26 i Kragelund.

Ideen opstod, fordi Dina Schifter Pedersen, der er tilflytter, fik øje på en gammel roekule i byen og fik ideen til at arbejde med ler fra lokale haver. Siden er udstillingen vokset, så det meste nu kan ses i den gamle gummivarefabrik ved siden af roekulen.

Udstillingen tager udgangspunkt i 22 lerprøver, som er gravet op og indsamlet fra 22 matrikler i Kragelund. Beboerne har ligeledes doneret tekstil, snor og glas, der indgår som materialer til videre undersøgelse. På fabrikkens gulv er installeret 22 kompositioner af keramik og ler objekter, der udgør et kort af området.

Annonce

I roekulen er installeret et værk med titlen: ”Der er ikke mere her”.

Flere gæster dukkede i weekenden op for at se, hvad deres jord var blevet til. De kunne se et anderledes portræt, som blev fortalt ved en vævning af strimler af en aflagt trøje, der var penslet med leret fra haven og brændt i keramikovnen. En anden kunne se lokalavisens sider dyppet i matriklens ler, rullet og brændt, så kun leret stod tilbage.

Udstillingen kan ses lørdage kl. 10-12 og søndage kl. 14-16 ind til 30. maj. Desuden er det åbent efter aftale.

Udstillingen består af ting, der er dyppet i eller formet af ler fra haver i Kragelund. Foto: Elisabeth Høgh Østergaard Pedersen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce