Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Lille stigning i antallet af coronatilfælde den seneste uge

En, to og en positiv test. De første tre dage i uge 43 var rolige, hvad nye tilfælde af coronasmitte i Hedensted Kommune angår. Foto: Mads Dalegaard

Hedensted: Uge 43 begyndte med få nye positive coronatest i Hedensted Kommune.

Billedet ændrede sig fredag eftermiddag, da Statens Serum Institut offentliggjorde seneste data.

Det viste, at yderligere syv borgere i Hedensted Kommune er blevet testet positive for corona. Det er det højeste antal positive test på en enkelt dag nogensinde.

Annonce

Med til historien hører dog, at opgørelsen blev kørt senere end vanligt og derfor inkluderer flere prøvesvar end normalt.

Den store portion hæver antallet af nye smittetilfælde set over de seneste syv dage til 24 mod 21 i periode 8.-16. oktober.

Incidenstallet svarende til antallet af borgere per 100.000 borgere i en kommune er på 51,4.

Det befinder sig stadig inden for det niveau, som Hedensted Kommunes chef for social omsorg, René G. Nielsen, hæftede sig ved, da Folkebladet talte med ham tidligt fredag.

- Vi har ligget på lidt over og lidt under et incidenstal på 50 de seneste ti til fjorten dage. Det ligger rimelig konstant med en tyve borgere i Hedensted Kommune, der er smittet. Det er ikke alarmerende højt, men det er nok til, at vi hele tiden holder godt øje med udviklingen, sagde han.

Kommunen ser fortsat ikke noget klart mønster for, hvor eller hvem coronavirussen rammer.

- Det er meget spredt geografisk og aldersmæssigt. Så vi kan ikke rigtig få hånd om det og gøre en lokal indsats. Det udgør hele tiden en risiko, og den skal vi selvfølgelig være opmærksomme på, sagde René G. Nielsen fredag.

På tidspunktet afventede kommunen ligesom alle andre de varslede, nye restriktioner.

- Vi ser forskellige scenarier for os. Det kan være, man skærper forsamlingsforbuddet. Det kan være, at man skal gå med mundbind flere steder. Men lige det er ikke noget, der vil ramme os (kommunale arbejdspladser, red.) som sådan, siger Rene G. Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce