Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Lions-klubber hjælper familier med langtidsindlagte børn: 'Det gjorde et kæmpe indtryk'

Lions Club Hedensted har sammen med andre Lions-klubber fra området adopteret et familieværelse i Familiehuset ved Aarhus Universitetshospital i Skejby. Deres samlede donation på 50.000 kroner er medvirkende til, at familier med et langtidsindlagt barn kun skal betale 100 kroner i døgnet for deres ophold. Arkivfoto: Flemming Krogh
Lions Club Hedensted har sammen med Lions-klubber i blandt andet Horsens, Juelsminde og Tørring-Uldum adopteret et familieværelse i TrygFondens Familiehus ved Aarhus Universitetshospital. Donationen på 50.000 kroner er medvirkende til, at familier med et langtidsindlagt barn kan være samlet under sygdomsforløbet - uden at blive ramt hårdt økonomisk.
Annonce

Hedensted: Lions Club Hedensted har sammen med Lions-klubber i blandt andet Juelsminde, Tørring-Uldum og Horsens adoptereret et familieværelse i TrygFondens Familiehus ved Aarhus Universitets Hospital i Skejby.

Adoptionen er sket som følge af en samlet donation på 50.000 kroner, som Lions-klubberne vil donere årligt de næste tre år.

TrygFondens Familiehus, der består af 22 værelser, danner hjemlige og trygge rammer for familier med langtidsindlagte børn på Aarhus Universitetshospital. Her kan familierne være samlet under barnets indlæggelse - enten for sig selv eller i fællesskab med andre familier, der også står i en svær situation.

- Det er en voldsom belastning for en familie at have et yngre familiemedlem med en alvorlig sygdom. Så det er en kolossal lettelse, at de kan have et værelse nær hospitalet, hvor de kan være samlet som familie og sove nætterne over, fortæller Hans Gyntzel, præsident for Lions Hedensted.

Vi blev gjort opmærksom på, at der inden for de seneste år har været 29 familier fra Hedensted Kommune, som har gennemgået et alvorligt sygdomsforløb med deres barn. Det gjorde et kæmpe indtryk på os, for det er jo ikke lige noget, man går at tænker på i dagligdagen.

- Hans Gytzel, præsident i Lions Club Hedensted

Annonce

Gør en stor forskel

Ved at adoptere et af Familiehusets værelser er Lions-klubberne med til at sikre de bedst mulige rammer for de cirka 600 familier, der hvert år bor i huset.

Familiehuset drives nemlig som en selvejende institution, hvorfor det er afhængigt af sponsorater, legater og fonde, hvis donationer er medvirkende til, at familierne kun skal betale 100 kroner i døgnet for deres ophold.

- Vi blev gjort opmærksom på, at der inden for de seneste år har været 29 familier fra Hedensted Kommune, som har gennemgået et alvorligt sygdomsforløb med deres barn. Det gjorde et kæmpe indtryk på os, for det er jo ikke lige noget, man går at tænker på i dagligdagen, siger præsidenten for Lions Hedensted, Hans Gytzel - og tilføjer:

- Derfor har vi doneret de her penge, da vi ved, hvor stor en forskel værelserne gør for familierne.

Pengene, som Lions Club Hedensted hyppigt donerer til gode formål, stammer hovedsageligt fra overskud fra deres årlige juletombola, bankoshow og ølsalg ved Hedensted By Night.

Lions Club Hedensted hører under "Lions Østzonen", der dækker over 14 Lions-klubber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce