Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Lisbeth Stelmach fra Hornsyld vil hjælpe incestofre

50-årige Lisbeth Stelmach fra Hornsyld vil rådgive og hjælpe incestofre, der har ondt i livet, med at komme videre, så de kan slutte fred med deres traumatiske oplevelser. Foto: Henrik Dolmer
Lisbeth Stelmach vil fra privaten på Søndergade i Hornsyld hjælpe lokale incestofre med at komme af med skyld og skam, så de kan få et godt liv igen. Det gør hun via personlige samtaler, foredrag og workshops.
Annonce

Hornsyld: 50-årige Lisbeth Stelmach fra Hornsyld vil gerne hjælpe incestofre, der har ondt i livet, med at komme videre. Hendes baggrund for at gøre det er, at hun selv er et incestoffer, som har formået at lægge barndommens og ungdommens traumatiske oplevelser bag sig.

- Fra jeg var seks år til jeg var 14 år blev jeg seksuelt misbrugt af et familiemedlem, og det har haft store konsekvenser for mit voksenliv i forhold til stor rodløshed - jeg har flyttet utrolig meget rundt - lavt selvværd og rod i privatlivet med videre, siger Lisbeth Stelmach, og hun fortsætter:


Mange incestofre går og putter med deres oplevelser, fordi de synes, at det er flovt og pinligt at tale om. Problemet er bare, at hvis man ikke taler om det, så får man det ikke bearbejdet, og så er det man står med et dårligt liv, hvor man ofte er ked af det og frustreret.

Lisbeth Stelmach, alternativ behandler fra Hornsyld


- Mange incestofre går og putter med deres oplevelser, fordi de synes, at det er flovt og pinligt at tale om. Problemet er bare, at hvis man ikke taler om det, så får man det ikke bearbejdet, og så er det man står med et dårligt liv, hvor man ofte er ked af det og frustreret, siger Lisbeth Stelmach, der også gerne vil give sin klienter modet til at åbne op overfor venner og familie, og i sidste ende konfrontere og/eller køre en sag mod den person, der har misbrugt én.

Annonce

Foredrag i Løsning

- Det skal der temmelig meget mod til, for man risikerer typisk at blive beskyldt for at være en løgner, og så står man pludselig med et stempel som familiens sorte får. Det har jeg selv prøvet, siger Lisbeth Stelmach, der dog på ingen måde har fortrudt, at hun gjorde det.

- Nej, for det har været med til at frigøre mig fra fortidens traumer at tage den konfrontation, så jeg ikke længere føler, at jeg er et offer, men én der har taget kontrol over mit eget liv, og jeg vil rigtig gerne hjælpe andre incestofre med at nå lige så langt, siger Lisbeth Stelmach, der også holder foredrag/workshops om emnet. Næste gang det sker er 30. september hos alternativ behandler Jens Jørgen Nielsen, der holder til på Frederikslystvej 43 i Løsning.

Annonce

Uddannet som sosu-assistent

Hun er egentlig uddannet sosu-assistent og arbejder som sådan for et vikarbureau. Hendes job består i køre rundt i hele Jylland og passe respiratorbrugere i deres eget hjem. Ved siden af det driver hun også sin egen klinik med alternativ behandling, reiki-healing, fra privatadressen på Søndergade 21 i Hornsyld, og det er også herfra, at hun vil tage imod incestofre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce