Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Livlige første dage for havnens nye styrmand: - Der er rift om pladserne

Kenneth Kaas kommer fra et job som byggeleder for Dansk Boligbyg i Horsens. Han føler sig på hjemmebane i Juelsminde. Han er født og opvokset i byen. Og efter en årrække med hus i As er han og samleveren flyttet tilbage til fødebyen. Foto: Mads Dalegaard
32-årige Kenneth Kaas er begyndt som havnechef i Juelsminde på et tidspunkt med masser af sejlerliv.
Annonce

Juelsminde:  På havnen i Juelsminde er titlen havnefoged udgået til fordel for havnechef.

Den overordnede opgave er fortsat at lede det daglige praktiske og administrative arbejde, og med til jobbet følger en telefon, der på denne tid af året er rødglødende.

Det kan den nye mand på posten skrive under på.

- Den ringer konstant lige nu. Der er rift om pladserne. Jeg ved ikke, om det er på grund af corona, men vi har fået rigtig mange henvendelser fra danskere, som har købt en speedbåd eller sejlbåd og gerne vil ned og ligge i havnen en uge til to, siger Kenneth Kaas.

Han begyndte som havnechef 2. pinsedag, og han er fuldt beskæftiget med at besvare henvendelser, tildele pladser, fremsende kontrakter, møde mennesker og lære forretningsgangen at kende.

Også skrivebordet på havnekontoret vidner om, at sæsonen er i fuld gang.

Hen over den første halvanden uges tid er det blevet dekoreret med huske- og opgavesedler.

- Hvis man skal sige det på en pæn måde, så har der været rigeligt se til, siger Kenneth Kaas og griner.

Annonce

Kunne ikke sige nej til jobbet

Den uddannede tømrer og bygningsingeniør er helt bevidst om, at det er en livsstil snarere end et otte til fire-job at være styrmand på havnen i sommerhalvåret.

Han kommer fra et lederjob i byggebranchen, hvor der også er fart over feltet og lange dage, og han er parat til at lægge sin tid og kræfter i det nye arbejde i Juelsminde.

For ham er det et drømmejob.

- Jeg er født og opvokset i Juelsminde. Jeg elsker byen, og det er fantastisk at kunne være med til at udvikle den for sejlere, turister og dem, der bor her. Det er simpelthen en superfed mulighed, som jeg ikke kunne sige nej til, siger Kenneth Kaas og fortsætter:

- Også det at have havnen som arbejdsplads er fantastisk. Jeg har altid været draget af vand. Jeg kan godt lide at være til havs. Det er ikke noget, jeg har dyrket meget, men de sidste tre år har jeg været med som gast på en kammerats båd.

Havnechefen tager også gerne en tur ud på vandet med surfbrættet, og han har brugt utallige timer på de lokale strande.

Kenneth Kaas ejer ikke selv en båd, men han er med som gast ombord på en kammerats båd med navnet Victory. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Kasketten er på vej

Det var havnens bestyrelsesformand Jonas Nonbo, som foreslog Kenneth Kaas at blive havnechef. De to kender hinanden fra Juelsminde og har arbejdsmæssigt haft med hinanden at gøre i byggebranchen såvel som i havnefest-regi.

Et ansættelsesforløb med samtaler og test bekræftede kandidat såvel som bestyrelse i, at der var tale om et godt match.

Kenneth Kaas går til opgaven på havnen med en holdning om, at vedtægter og regler skal følges, og at folk skal behandles ens.

Han vil desuden prioritere at være til stede og tilgængelig.

- Jeg vil rigtig gerne være en synlig havnechef, der cykler rundt, vipper på kasketten og hilser. Kasketten er bestilt, men det er som om, at firmaet har travlt med studenterhuer lige nu. Jeg har fået at vide, at der er seks ugers levering, siger Kenneth Kaas.

Annonce

Ferie må vente

Sommerferien er havnens travleste tid, så hans egen ferie med samleveren må vente.

- Der er ikke plads til sommerferie. Men vi plejer også at rejse i de kolde måneder. Det er fedt være at på havnen, når her er liv og glade dage. Det er måneder, vi skal glæde os til, siger Kenneth Kaas.

Han føler sig godt taget imod af personale og sejlere. Vil man have fat på ham, kan man henvende sig kontoret mellem klokken 11 og 12, kigge efter ham på havnen eller prøve lykken på telefonen, der altså har det med at dutte optaget i denne tid.

Der er nok at se til på havnen i denne tid og masser af mennesker at hilse på. Sejlerne har taget hul på sæsonen, og folk valfarter til Juelsminde for at nyde det gode vejr. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce