Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Lokal fodboldklub klager ikke: 20 procent flere medlemmer midt i en corona-tid

Det går godt i den lokale fodboldklub Løsning IF. Midt i en corona-tid har klubben kunnet notere sig en medlemsfremgang på hele 20 procent. Arkivfoto: Elisabet D. Hyttel
Den lokale fodboldklub Løsning IF har midt i en corona-tid formået at øge sit medlemstal med 20 procent. Ifølge formanden er der flere faktorer, der spiller ind.

Løsning: Det har ikke været nogen nem opgave for landets mange idrætsforeninger at holde på medlemmerne i en corona-tid, hvor der i perioder har været lukket helt ned for idrætsaktiviteter, mens det i andre perioder kun har været muligt at træne med små hold.

Men i Løsning IF har man knækket koden til, hvordan man ikke blot holder skindet på næsen, men ligefrem opnår medlemsfremgang. Ved udgangen af 2021 kunne klubben notere sig en fremgang på 20 procent i forhold til udgangen af 2020. Alt i alt er der lige nu 350 medlemmer i Løsning IF. Og heri er ikke medregnet medlemmerne af Løsning Tennisklub, som kører som en selvstændig afdeling under Løsning IF.

Gang i old boys-hold

Formanden for Løsning IF, Torben Littrup Jensen, vurderer, at der er flere faktorer, der spiller ind i medlemsfremgangen.

- Dels er vi gode til at holde fast i de årgange, vi har, og dels har vi haft held til at få gang i old boys-afdelingen igen. Det har givet 20 nye medlemmer. Der er tale om mange helt nye spillere, men også nogle af vores egne gamle seniorspillere. Hvad de nye angår, spiller det helt givet ind, at nogle af de andre lokale klubber har haft udfordringer med at lave hold. Det har så gjort, at nogle af spillerne har søgt mod os, siger formanden, der dog indrømmer, at man er lidt udfordret på senior-siden, både hvad angår damer og herrer.

Annonce

25 dameseniorer

- Vi havde to hold sidste år i hver afdeling, og det bliver nok lidt svært at køre videre på det niveau i år. Dameafdelingen vil gerne nøjes med et enkelt turneringshold i år, da det ikke er alle medlemmerne, der ønsker at spille kamp. De vil bare gerne træne. Vi har en 25 stykker i alderen fra 19 til 55 år, der hygger sig med at spille fodbold på vores baner, siger Torben Littrup Jensen, og fortsætter:

- At tilmelde to 11-mands herreseniorhold bliver nok også lige at tage munden for fuld, men så tænker jeg, at vi gør det ene hold til et syv-mandshold, siger han.

Annonce

Stærk pigeafdeling

På ungdomssiden er klubben rigtig godt kørende. Ikke mindst på pigesiden, hvor klubbens 11-mands U15-hold blev Jyske Mestre sidste år.

- Vi er generelt godt kørende på børne- og ungdomssiden. Jeg tror, det handler rigtig meget om, at vi har en stabil trænersituation på alle årgange. Der er ikke den store udskiftning blandt folkene omkring holdene - trænere, ledere og hjælpere - og det tror jeg har en stor betydning i forhold til både fastholdelse af medlemmer og hvervning af nye, siger Torben Littrup Jensen, der også kan melde om god tilgang til de helt små årgange med først legebold og så U-6 og U-7-årgangene.

Dels er vi gode til at holde fast i de årgange, vi har, og dels har vi haft held til at få gang i old boys-afdelingen igen. Det har givet 20 nye medlemmer.

Torben Littrup Jensen, formand for Løsning IF

- Endelig tror jeg også, at det er en faktor, at udendørs træning ikke har været så hårdt ramt af restriktioner som indendørs træning. Det gør, at mange af dem, der savner den ugentlige motion og det sociale samvær, har søgt derhen, hvor det kunne lade sig gøre, og det tænker jeg da, at vi også har kunnet profitere lidt af, siger formanden.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Det er dejligt endelig at se, at nogle medlemmer af regionsrådet faktisk er lydhøre for problematikken omkring responstider

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

13-årig cyklist i uheld med 15-årig på knallert

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Rustik Butik ville søge varemærkebeskyttelse af nye krus, men der skulle en hjælpende hånd til

Hedensted/Juelsminde Avis

Sækkepibe og trommespil i Bjerre

Hedensted/Juelsminde Avis

Regionsrådsmedlemmer reagerer på kritik af responstider: Der skal være kvalitet og tryghed i ambulancedriften i hele regionen

Hedensted/Juelsminde Avis

Borgere blev lovet cykelsti efter vejkollaps, men travlhed i vejafdelingen forsinker projektet

Hedensted/Juelsminde Avis

Danmark skal være et land, der melder sig ind - og ikke ud - når der er brug for at tage ansvar i den verden, vi er en del af

Hedensted/Juelsminde Avis

Indled sommeren med rock på Snaptun Havn

Hedensted/Juelsminde Avis

Ølsted Gospel Singers spiller forårskoncert

Hedensted/Juelsminde Avis

Politikere krydsede klinger om forsvarsforbeholdet

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Sådan kombinerer du sommerferie og vægttab

Hedensted/Juelsminde Avis

Flisemangel udsætter arbejde på Storstranden: Venter med anden etape til efteråret

Hedensted/Juelsminde Avis

Åben have i Vrigsted

Hedensted/Juelsminde Avis

KD støtter friplejehjem i Løsning: Ældre bør have frit valg, når de skal på plejehjem

Annonce