Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Lokal trælast får ny medejer og åbner XL-Byg i Horsens: Det har længe været et ønske

Købmand Christian Christensen fra Hornsyld Købmandsgaard tror, at det vil styrke butikkerne, at Brejnholt Gruppen nu bliver medejer. Arkivfoto: Morten Marboe

Med Brejnholt Gruppen som medejer af HK Trælast A/S vil XL-Byg i Hornsyld og Ry blive styrket, fortæller købmand Christian Christensen. Samtidig vil de to virksomheder åbne en XL-Byg i Horsens.

Annonce

Hornsyld: Fra nytår kommer der nye medejere i Hornsyld Købmandsgaards to XL-Byg-butikker i Hornsyld og Ry. Den lokale virksomhed sælger nemlig 51 procent af aktierne i HK Trælast A/S til trælastkoncernen Brejnholt Gruppen fra Randers.

Købmand i Hornsyld Købmandsgaard, Christian Christensen, fortæller, at det vil styrke firmaets trælaster at få en stærk partner som Brejnholt Gruppen som medejer.

- Vi har en strategi om at investere mere i trælast, men vores strategi har ikke haft styrke nok til at udvikle os så meget, som vi gerne vil. Samtidig vil vi gerne lave noget i Horsens, og der havde Brejnholt Gruppen samme ambitionsniveau. Det synes vi, der er et godt fællesskab i, siger han.

Brejnholt Gruppen driver i forvejen XL-Byg i blandt andet Randers, Aarhus og Vejle.

Vi har en strategi om at investere mere i trælast, men vores strategi har ikke haft styrke nok til at udvikle os så meget, som vi gerne vil. Samtidig vil vi gerne lave noget i Horsens, og der havde Brejnholt Gruppen samme ambitionsniveau. Det synes vi, der er et godt fællesskab.

Christian Christensen, købmand i Hornsyld Købmandsgaard
Brejnholt Gruppen bliver medejer i HK Trælast A/S, som har XL-Byg-butikker i Hornsyld og Ry. En butik i Horsens er nu på vej. Arkivfoto: Scanpix
Annonce

Stærkere indkøb giver lavere priser

I første omgang forventer Christian Christensen ikke, at salget af aktierne vil komme til at påvirke medarbejderne i XL-Byg i Hornsyld og Ry.

- Det er en meget decentral struktur, hvor den daglige drift ligger i de lokale afdelinger, forklarer han.

Sortimentet i byggemarkederne bliver der heller ikke ændret meget ved, da både HK Trælst A/S og Brejnholt Gruppen køber ind ved XL-Byg-kæden. Prisen kan til gengæld tage et dyk.

- Begge virksomheder er familiedrevne med en lang historik, og vi vil begge gerne have et nært forhold til kunder og medarbejdere, så man vil ikke kunne mærke den store forskel. Vi forventer at blive stærkere på priser, fordi vi kan lave stærkere indkøb ved at gøre det sammen, fortæller Christian Christensen.

Annonce

Horsens bør have en XL-Byg

Christian Christensen kan ikke fortælle meget om den nye XL-Byg i Horsens endnu, men han forventer, at den slår dørene op i 2018.

- Horsens er en god og stor by med stor tilflytning, og den har en størrelse til, at der bør ligge en XL-Byg i byen. Det har også længe været et ønske for XL-Byg-kæden at åbne i Horsens, siger Christian Christensen.

Hvor den skal ligge, vil han ikke ud med.

Aftalen mellem Hornsyld Købmandsgaard og Brejnholt Gruppen afventer stadig godkendelse ved Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Annonce

Se her, hvor XL-Byg holder til i lokalområdet:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce