Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Lokale tegnetalenter blandt vinderne: Rekordlang festival satte punktum med danmarksmesterskab

Tegning i kategorien ’Tegn som DU vil’ af Laust Hønholt Nissen blev DM-vinder af kategorien Årets Tegne-Ninja 14 – 17 år.
31 unge tegnere kæmpede lørdag om sejren i syv kategorier, da årets danmarksmesterskab i tegning løb af stablen. Blandt vinderne var 16-årige Laust Hønholt Nissen fra Juelsminde

Horsens/Juelsminde: Der var lokale islæt iblandt, da Danmarks bedste unge tegnere blev fundet ved DM i tegning lørdag eftermiddag.

Mesterskaberne, som var en kulmination på en rekordlang tegnefestival, udspillede sig virtuelt, så de 31 deltagere på mellem ni og 21 år deltog hjemmefra og uploadede deres tegninger til bedømmelse via Facebook.

På tværs af syv kategorier skulle der findes 11 danmarksmestre, og da dagen var omme, kunne to lokale, unge tegnere hæve armene i vejret.


Jeg har tegnet hele mit liv og har nu deltaget i konkurrencen tre gange, så det er vildt at vinde den helt store pris.

Laust Hønholt Nissen


13-årige Alberte Lundorf Thorsen fra Horsens tog sejren i kategorien Tegne-ninja 9-13 år, mens 16-årige Laust Hønholt Nissen fra Juelsminde hentede guld i kategorien Tegne-ninja 14-17 år.

- Det var mega vildt og fedt. Det føles, som om en masse års arbejde bare kulminerer og samler sig nu. Jeg har tegnet hele mit liv og har nu deltaget i konkurrencen tre gange, så det er vildt at vinde den helt store pris, siger Laust Hønholt Nissen i en pressemeddelelse.

Annonce

Holder tegneglæden i skak

Tegnefestivalen og danmarksmesterskabet blev vanen tro arrangeret af Horsens Kommune og Horsens Billedskole, og hos sidstnævnte ser leder Jannik Broz tilbage på et givende arrangement.

- Det er helt fantastisk at opleve, at vi når ud til børn og unge fra hele landet. Og at vi på trods af omstændighederne kan holde tegneglæden i skak hos så mange mennesker, siger Jannik Broz i en pressemeddelelse.

Som følge af corona er det andet år i træk, at danmarksmesterskabet i tegning blev holdt online.

Rasmus Kolbe, også kendt som Lakserytteren, agerede vært ved det virtuelle danmarksmesterskab i tegning. Foto: Horsens Kommune/Horsens Billedskole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Petanqueklub frustreret efter gentagne tilfælde af hærværk: Det er os selv, der skal bruge flere tusinde kroner

Annonce