Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Lys- og lydleverandør kan se frem mod en mørk sommer: Det er jo nærmest helt surrealistisk

Torben Pedersen, direktør hos lys- og lydleverandøren Nordic Rentals, har haft det hårdt under coronakrisen, hvor især aflysningerne af festivalerne var en bitter pille at sluge. Foto: Mads Dalegaard
Nordic Rentals er ifølge direktør Torben Pedersen skubbet 15 år tilbage i tiden grundet coronapandemien, der har sat en stopper for det danske kulturliv. Virksomheden søger nu efter muligheder, hvorpå man kan generere bare lidt indkomst, selvom man befinder sig i en branche, der er lagt på is for nu.
Annonce

Løsning: Humøret var ikke højt hos Nordic Rentals, da regeringen tidligere på måneden meldte ud, at den gradvise genåbning af samfundet ikke kom til at tilgodese de utallige større kulturbegivenheder, som skulle have løbet af stablen henover sommeren.

Dette betød nemlig, at lys- og lydleverandøren, der har hovedkontor i Løsning, kunne se frem mod endnu flere måneder med tomme ordrebøger og dermed ingen indtægter.

Da avisen talte med virksomhedens direktør Torben Pedersen midt i marts, pointerede han, at virksomhedens fremtid i høj grad afgang af, hvor hurtigt der kom gang i hjulene igen, hvorfor aflysningen af sommerens festivaler ikke just har gjort virksomhedens forudsætninger bedre.

- Overordnet set er situationen næsten helt surrealistisk, så selvfølgelig får vi det nu rigtigt svært, når vi ingen indtægter får. Det vil jeg ingenlunde lægge skjul på. Man kan sige, at vi er skubbet 15 år tilbage i tiden, og vi nu skal starte helt forfra, siger Torben Pedersen, der har sendt 71 af landets 73 ansatte hjem på lønkompensation fra regeringens hjælpepakke.

Overordnet set er situationen næsten helt surrealistisk, så selvfølgelig får vi det nu rigtigt svært, når vi ingen indtægter får. Det vil jeg ingenlunde lægge skjul på.

Torben Pedersen, direktør i Nordic Rentals

Annonce

Kæmper for at finde nye forretningsmuligheder

Derfor er Torben Pedersen og Nordic Rentals nu i gang med at genopfinde måder, hvorpå virksomheden kan genetablere sig selv og generere noget omsætning.

Det første spadestik er allerede taget, da man er gået med i et projekt om en midlertidig drive-in underholdningsplatform i Aarhus, der består af en opstillet scene, hvor blandt andre orkestre og kunstnere kan optræde, mens publikum nyder underholdningen fra deres biler i sikker afstand fra hinanden.

- Vi kigger på forskellige måder at aktivere forretningen på, men det er jo helt vildt mærkeligt at befinde sig i en branche, der reelt er blevet tilovers, for hvis ikke mennesker må mødes, så har vi jo reelt ikke noget at lave, siger Torben Pedersen, der dog er overbevist om, at de næste måneder vil byde på tiltag lignende den såkaldte P-Scene i Aarhus.

- Der er mange spændende tiltag på vej i øjeblikket, og det er skønt at se, at der er så mange mennesker, der bruger en masse energi på at komme videre. Vi arbejder på lignende projekter i andre regioner, men det er desværre stadigvæk ikke noget, der kan generere en betragtelig indkomst for os, siger Torben Pedersen, der dog understreger, at han er sikker på, at virksomheden kan klare sig igennem den hårde tid, selvom han først forventer, at kulturlivet vil spire igen til maj næste år, hvorfor lys- og lydleverandøren kan se frem til mere end et år uden nævneværdig indkomst.

Nordic Rentals

Nordic Rentals leverer lys og lyd til koncerter, festivaller, messer, konferencer og virksomhedsevents.

Virksomhedens hovedkontor ligger i Løsning, mens man yderligere har en afdeling i Glostrup og København - samt tre kontorer i Norge.

De råder over 73 ansatte i Danmark og 70 ansatte i Norge.

Nordic Rentals befinder sig i en brance, der reelt er lagt på is for nu, påpeger direktøren. Foto: Mads Dalegaard
Torben Pedersen, direktør ved Nordic Rentals. Foto: Mads Dalegaard
Torben Pedersen, direktør ved Nordic Rentals. Foto: Mads Dalegaard
Torben Pedersen, direktør ved Nordic Rentals. Foto: Mads Dalegaard
Torben Pedersen, direktør ved Nordic Rentals. Foto: Mads Dalegaard
Torben Pedersen, direktør ved Nordic Rentals. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce