Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Målsætning passeret og fremgang på over 100 procent: Der er liv i de lokale tennisklubber

Johan Rubæk (t.v.), formand for Hedensted Tennisklub, overrakte i juni en ketcher til klubbens medlem nummer 100. Siden har klubben fået syv yderligere medlemmer, hvilket har udmøntet sig i det største medlemstal i mere end 10 år. Privatfoto
Flere tennisklubber i Hedensted Kommune melder om heftig aktivitet på grusbanerne. I Hedensted har man passeret sin målsætning om 100 medlemmer - og i Juelsminde er banebookningen skudt i vejret.
Annonce

Hedensted/Juelsminde/Korning: Serveesser, baghåndsvindere og grus på skoene. Tennissen har for alvor vundet indpas i Hedensted Kommune.

Johan Rubæk, formand i Hedensted Tennisklub, fortæller, at klubben nu råder over 107 medlemmer. Det er første gang i over 10 år, at klubben har passeret de 100 kontingentydere, hvilket længe har været en målsætning på Stadion Allé.

- For fem år siden var vi 62 medlemmer, og det var slet ikke nok. Efter et strategimøde med DGI satte vi derfor en målsætning om at nå 100 medlemmer, og det er nu lykkes, så det er rigtigt, rigtigt glædeligt, siger en veltilfreds formand.

Annonce

Unge finder ketcheren

Gennem flere år har langt hovedparten af Hedensted Tennisklubs medlemmer været kvinder og mænd på 60 og opefter, men sådan er det ikke længere.

- Det er særdeles positivt, at fremgangen skyldes unge mennesker. Vi har i dag mellem 25 og 30 unge medlemmer, og der var end ikke det halve for få år siden, siger Johan Rubæk.

Han påpeger, at man i klubben har ydet en stor indsats i forbindelse med vedligeholdelse, træning for nybegyndere og sociale arrangementer– men at den igangværende coronapandemi ligeledes kan have spillet en rolle, da langt flere børnefamilier har meldt sig ind denne sommer.

Annonce

Fremgang på mere end 100 procent

Også hos Juelsminde Tennisklub og Korning Tennisklub har der været livlig aktivitet i sommermånederne trods de tvivlsomme vejrforhold.

Anja Braun Karoliussen, formand for Korning Tennisklub, oplever - ligesom i Hedensted -  at det i høj grad er ungdommen, som har grebet fat i tennisketcheren.

- Tendensen er, at det er børnefamilier og unge mennesker, som pludselig viser stor interesse for tennis. Det har medført, at vi nok har 30 medlemmer i klubben nu, hvilket i hvert fald er en del flere end sidste år, siger Anja Braun Karoliussen.

Olav Tornøe, der har stået i spidsen for Juelsminde Tennisklubs siden 1992, fornemmede ved coronavirussets udbrud, at især de ældre medlemmer blev væk fra banerne - men en stigende tilgang de seneste måneder har betydet, at man fortsat råder over knap 100 medlemmer.

-Vi har haft en rigtig pæn tilgang af medlemmer - specielt i juni og juli. Samtidig har baneudlejning til gæster og turister været en kæmpe succes. Her har der allerede nu været en fremgang på mere end 100 procent i forhold til tidligere år, så det virker, som om at folk gerne vil spille tennis, siger en smilende Olav Tornøe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce